Vélemények

obakancs@gmail.com

Bakancs Ödön, 2012. december 10.
Megosztom egy szösszenetemet:

Elégia

Szomorú a hang azért a
csekély szélfúvás okán talán.
Mindig ott van a miért,
E gőgös világ tomporán.

Majd utókoromba mártott
fekete-olaj tinta áztatta tollhegyek,
/Szúrós kaparva sekély árok helyek/
Sértett cikornya ágya rárontott

E meddő korra minden mákonyos
rovátkot, no akkor mondom elég!
A paszornya-kösöntye árva
- kiátkozott hímes párna világot kidobva

Elégetni homokszemes tivornya ágyon,
Mint irdonta ökle-okádás tanyán
szétvert, csontra száradt fókazsír utálat pofádot kitárult
mosószer-rekláma álmot. Hiányod.

Baross G.- Hunyadi u.

Hermesz Gábor, 2012. október 3.
Rendkívül örömteli volt amikor a Baross Gábor út régi aszfaltburkolatát felújítottak.De Miután a Hunyadi út forgalmával összekötötték és új aszfalt réteggel látták el a teljes szakaszt az örömbe ,üröm is vegyült! Az útszéli vízelnyelők állandóan elvannak tömedékelve,fű is nő bennük,(fotók)így esőzéskor patakszerűen vezeti a lenti részekre a lehulló csapadékot!A Hunyadi út ÚJ aszfaltburkolata nagyon csúnyán keresztirányba repedezik,ezeket még a tél beállta előtt a kivitelezővel helyre kellene állíttatni!(lásd:Fő út)A csatorna fedlapok körül már most süllyedések vannak!Mindezen problémák nagybani okozója a hatalmas 20-40 tonnás teherautók átközlekedése ezen szakaszokon.(helyi sofőrökkel is!!)Itt szeretném az érintettek figyelmét felhívni,hogy a megváltozott "jó minőségű"(sima)útszakaszon szívesen közlekednek a megengedett sebességéket jelentősen meghaladva a vasúti átjáró és a Gimnázium előtti kanyar közötti szakaszon.A 15 tonnás súlykorlátozó tábla kihelyezése jó döntés volt csak az ellenőrzésére kicsit jobban kellene figyelni a hatóságnak.(Csak ki kellene jönni a Kispapából...)

rekord

kli, 2012. június 17.
Azt hiszem itt is megdőlt a rekord. Az utolsó beírás ez év jaNUÁR !

szerkesztő

kli, 2011. november 11.
Bővebben szeretnénk tudni a bujáki polgármester és két társa dolgairól vagy dolgáról?

A pénz olyan mint a trágya, csak akkor használ, ha szétterítjük.

Sándor István, 2011. november 10.
Szükség van-e Pásztón közösségi pénzre? Bővebben a www.pacif.hu oldalon.

Pásztó Online szerkesztő

kli, 2011. október 12.
Ha ez a hírportál kitől, vagy mitől független, ki működteti és ki finanszírozza ? Kérdezem azért, mert ha magánszemély finanszírozza, akkor megértem, ha a véleményem másról is ki akarom fejteni, de az nem jelenik meg. Egyébként meg ha így van, akkor innentől kezdve nem fog érdekelni a portál.

Elhunyt tanítványom, Dávid emlékére

Zöldi György, 2011. október 11.
A nyáron ért a tragikus hír: elhunyt egykori kedves Tanítványom, Dávid. A tragikus hírt és a valóságot sajnos a mai napig nem tudom, s valószínűleg nem is fogom igazán felfogni és megérteni. Tisztelt Olvasók! Kérem, engedjék meg, hogy Dávid emlékére a Valahol Európában című musikelből idézzek pár sort, tisztelegve Dávid emléke előtt.
"Nincs diadal, nincs taps és fény. Éjszaka lett a legvégén.
Semmi sem kell...így van jól?
Nincs takaró a hangokból.

Ahog múlik az éj, ahogy fölkel a Nap: a fény belopódzik a lombok alatt.
Ahogy tágul az ég, és a völgy puha zöld, virágait végre kitárja a Föld.

Valahol gyönyörű nyár van...
Valahol Európában...
Valahol hazafelé, mindig a Nap elé úsznak a kifakuldt, lomha folyók.


Ahogy múlik az éj, a hogy fölkel a Nap: a gyűlölet végre a múltra marad.
És a fák, a vizek, és a tétova szél, és a néma hegyoldal is újra beszél.

Valahol gyönyörű nyár van...
Valahol Európában...
Valahol egy zenekar, éhes és fiatal újból játszani kezd.
És jönnek a hírre a rongyos, fáradt emberek.

Valahol Európában...
Valahol Európában...

Valahol gyönyörű nyár lesz még..."

Kedves Dávid! 5 év viszonylag nagy idő, 5 évig voltam osztályfőnököd. A ballagásotok napján is azt kívántam, hogy "gyönyörű nyárban" éljetek...most búcsúzásul azt kérem, kerülj valóban olyan helyre, ahol gyönyörű nyár van...valahol... (Európában).

Nyugodj békében!

Tisztelettel: Zöldi György

valamelyik VOLÁN társaság

kli, 2011. október 10.
Sajnos semelyik Volán társaság honlapján nem tudok a panasz oldalra eljutni, ezért írok ide. A gyerekem Starjánba jár iskolába, aki a Pásztón városon keresztül járó buszon közlekedik ill jár iskolába fél hét felé és egyébként ez bemegy Maconkára is. A buszt télen nem fűtik már éve óta vagy ESETLEG M.verebélyig és Starjánig egyáltalán. A gyerekek fáznak hiszen legalább egy és negyed órát utaznak. Ki ellenőrzi a sofőröket. Hova kerül a gázolaj és miért fizetünk diák bérlettel egy hónapban majd 25oo forintot ? Kötelesek vagyunk ezt még jó pár dolgot eltűrni-. Pl a sofőr dohányzik és az ablakot kinyitja had legyen még nagyobb huzat. Várom további sorstársak ill gyerekes szülők reagálását.

admin

kli, 2011. szeptember 21.
Szerinted Szojka Ferenc méltatása megérne egy pár sort. Bezzeg Győzikéről lépten-nyomon olvashattunk, aki ki is ?

Kedves nógrádiak !

kli, 2011. szeptember 21.
Hogy-hogy szó nem esik az egyik honpolgárunkról, aki szerintem minden élőtől ismertebb volt az országba és ma volt a temetése. Ő SZOJKA FERENC. Ha hiszitek ha nem tegnap mentem el egy összejövetelre és beláttam a róla elnevezett stadion feliratára, ahol is olvastam a nevét, de egy gyászlobogót nem láttam a magasba. Igaz csak a szurkolói bejárat kiirására láttam rá, de a Vasgyári útról egyetlen egy gyászlobogót nem láttam. Jó lenne,ha valaki megcáfolna !

Magyar Telefonkiadó Társaság

kli, 2011. augusztus 11.
Tovább nem várok. Már régen a begyembe van, hogy adott esetben semmi nem található a tel.könyvben. Vagy nálam nincs logikai mérce. A mai napon pl.BocsánaTkerestem Pásztón a Pásztó és térsége tel.könyvben kutya oltás miatt az állatorvosi rendelést. Közérdekűben sehol. De észrevettem, hogy az Utazás címszó alatt ránk oly jellemző utazási szokás miatt van pl. Repülőtér vagy MAHART telefonszám. Vagy KÖZSZOLGÁLTATÓK között nincs Viz- és csatornamű. bOCSÁNAT,DE MOST EZ AKASZTOTT KI.

veszélyhelyzet

kli, 2011. július 23.
Pásztó "bel" városba van egy-két hely, ahol gyalogosan vagy járművel történő közlekedés veszélyes lehet magas sövény miatt. Egyik a CBA / volt OTP-nél /, a másik KIOSZ - itt útkereszteződésnél a beláthatóságot sövény zavarja ! !

szekesztőség

kli, 2011. július 14.
Miért lehet ekkora tolakodás ezen a honlapon ?

ILLETÉKES

kli, 2011. július 6.
Szerintem több mint másfél napig világítottak a lámpák a Nagymező úton és a Verseny úton . Mibe kerül ez nekünk ?

A vízárról, mert így is lehet

Gortva János, 2011. április 14.
Az alábbi linken egy érdekes hír található arról, hogy Balassagyarmat és térsége hogyan oldotta meg a túl magas vízárak kérdését:
http://www.mno.hu/portal/777874
A lényeg: Megszüntették az elaprózódást, nagyobb cég veszi át ideiglenesen a vízellátást, ezért azonnal 10%-kal csökken a vízár, de úgy, hogy az eredeti vízmű is megmarad (ezzel a munkahelyek). Ráadásul 2012 végéig befagyasztják a víz árát.
Így is lehet!
Néhány idézet a cikkből:
"Kamarás Zoltán, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társaságokért felelős igazgatója elmondta: öt állami tulajdonú regionális víziközmű társaság működését elemezve azt állapították meg: bár vannak kivételek, a szétaprózódott működés általában sokkal magasabb költségekkel jár, mintha integráltan végzik a társaságok az üzemeltetést. Az igazgató ezért követendő példának nevezte az üzemeltetési integrációt, kifejtve, ez nem tulajdonosi integráció, mert az önkormányzatok intézkedési és tulajdonosi jogai megmaradnak"
"Csach Gábor, a Nyugat-Nógrádi Vízmű Kft.-ben legnagyobb tulajdonos Balassagyarmat alpolgármestere azt mondta: azért kellett más megoldást találni, mert a nógrádi térségben határához érkezett a polgárok és az önkormányzatok teherbírása, a döntéshez pedig kellett az a garancia, hogy a DMRV Zrt. működése hosszú távon biztosított. Az alpolgármester közölte: e megállapodás nélkül a Nyugat-Nógrádi Vízműnél mintegy 4 százalékos áremelésre lett volna szükség"

Kérdéseim: Pásztón miért nem lehetséges egy ilyen irányú elmozdulás? (ÉRV Zrt.)
Mennyit spórolhatna Pásztó - csőd szélén álló- városa egy ilyen integráció okán csökkenő vízárakkal? Más szavakkal mennyivel lehetne csökkenteni a hiány növekedését?

Tisztelt Képviselők, tisztelt Polgármester úr!
A példa adott, várjuk az intézkedéseket! Ha saját maguktól nem ment, legalább tanuljanak azoktól, akiknek igen.

szerkesztőség

kli, 2011. március 23.
Érdekélődöm, hogy már a második hozzászólásom miért nem jelenik meg ? Kérem válaszukat. üdv.

Már nem is tudom

kli, 2011. március 23.
Ezt pl Dömsödi G Úrnak és azoknak ajánlom, akiknek az a véleményük mennyire érdeklik a pásztóiakat a Pásztón történő dolgok. A stranddal kapcsolatban írott problémákra a válasz zéró. Evvel kapcsolatban írtam válaszul egy sor szakmai kérdést annak aki hiányolta a stranddal kapcsolatban a vállalkozási kedvet . Ez eltünt és nem jelent meg.

Pásztó Strand üzembetartók

kli, 2011. március 15.
A strandi kabinsorokkal egy vonalban lévő topolya fák rendkívül balesetveszélyesek lehetnek a szezon alatt. Fenn állhat a veszélyhelyzet villámlás és vihar idején is. A szóban forgó fák egyébként nem a strandra valók és erős szél esetén rontja a víz minőségét, ami növeli a vegyszer felhasználását is. Úgy tudom a polgármester úr tervezte a fák kivágattatását. Szerintem evvel már majdnem elkéstek, mert ezt a gyep megóvása miatt fagyos talajon kellett volna hogy elkészüljön. Lesz belőle még valami vagy megint sokba fog kerülni. Van aki emlékszik, hogy a Mkeresztesi kerékpártúra előtt milyen állapotok uralkodtak a strandon !

Városrendezés

Szegi András, 2011. március 13.
http://hg.hu/cikk/epiteszet/11709-tihany-ujjaszuletese
Pásztón miért nem lehet ilyen összeszedett városfejlesztési programot kitalálni, és miért kell mindent össze-vissza csinálni?

Városvezetés felelősége

Varjú, 2011. március 11.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/11/a_kormany_megbuktatna_a_koltekezo_varosvezetest/

Az első vélemény Tökés Tamástól

admin-, 2011. március 9.
Pásztó közlekedési redjében káosz van.Az új kihejezett táblák nem átgondoltak . Pl Pásztó Csillag tér Széles Pékség előtt elhelyezett tábla a pékség elé közvetlenül nem lehetett behajtani.A mindennapok eldöntötték illetve egy terepjáró kidöntötte a behajtani tlos táblát. A fémgyüjtő pedig elvitték mert aluminiómból volt.Hunyadi út Fő Út csatlakozás körforgalom a végleges megoldás,mert így balesetveszélyes .....

Hogyan működik az oldal?

admin-, 2011. március 8.
Ezen az oldalon lehet új témát indítani. Lehet propagálni rendezvényeket, stb. stb. Ha közérdekű, akkor kitesszük a főoldalra.
Várjuk az észrevételeket.

Vélemény beküldés

Vélemény beküldése