Vádat emeltek az igennel szavazó képviselők ellen

Ponline, 2011. március 8.

A Fővárosi Főügyészség közleményben jelentette be, hogy vádat emelt a volt VI. kerületi polgármester Verók István és 13 egykori képviselőtársa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak, mint a Budapest Főváros Terézváros Önkormányzata képviselőtestületének tagjai, valamint az önkormányzat jegyzője 2004-ben vagyonkezelői kötelezettségüket, és a rendeltetésszerű gazdálkodás szabályait megszegve úgy értékesítették egy Andrássy úti házat.

Az ügyészség szerint az Andrássy út 47. szám alatti önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan eladása az E. Kft.-nek legalább 127 millió forint vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak.

Hozzászólások:

Szépvölgyi
2011. március 11.

Elfelejtettem a link címét bemásolni.
http://www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/buntetes-jarna-az-adossagert-343225

Válasz erre
Szépvölgyi
2011. március 11.

"Súlyos retorziókat helyezhet az állam kilátásba azokkal az önkormányzatokkal szemben, amelyek túl nagy adósságállományt halmoznak fel – tudta meg a Világgazdaság. A kormány nem cáfolta névtelenséget kérő önkormányzati forrásunk információját: akár a képviselő-testület és a polgármester állásába is kerülhet, ha túl nagy az adósságállomány egy-egy településen.

A lehetséges következmények közt van a testület munkájának felfüggesztése és új választás kiírása, azonban meglepő módon ez még mindig az enyhébb büntetésnek számítana. Nem kizárt ugyanis az sem, hogy az adósságért felelős városvezetőket eltiltanák attól, hogy induljanak az előre hozott választáson."
Irja a VG-online a mai hírek között. További részletek is olvashatók a cikkben. Tartok tőle, hogy ez Pásztó esetében is be fog következni.

Válasz erre
Válaszok:
lámpás:
Már itt volt az ideje egy ilyen lépésnek a kormánytól. A PM jelölteket is képezni kell. Talán nem lenne ennyi bedőlt eladósodott önkormányzat. Csak olyan ember indulhasson erre a posztra a választáson aki elvégez egy képzést. Az alapvető településirányítási ismereteken túl kapna olyan ismereteket ami garantálná a helyes gazdálkodás és fejlesztést egy településnek.
Tőkés Tamás
2011. március 9.

A polgármestert terheli a felelőség mert a Pásztóiak és a Hasznosiak DÖMSÖDI GÁGORT válsztották többségben polgármesternek. Sisák Imre csak a Mátrakeresztesiek döntése !!!!!!

Válasz erre
lámpás
2011. március 9.

Egy ilyen kis településen, lehet majd elszámoltatni? Az esetleges rossz döntések után, a károk megtérítését kiken lehet behajtani? Az eddigi eladósodás kit terhel a polgármesteren kívül?

Válasz erre
Tőkés Tamás
2011. március 9.

A polgármesterre. - vagy a JÓISTENRE !!! mert Sisáknak csak a jóisten felé kell elszámolni mondta ezt a közmeghalgatáson DÖMSÖDI GÁBORNAK . !!!!!!

Válasz erre
pásztói
2011. március 8.

Polgármester úr a testületre mutogat a rossz döntéseknél. A képviselők kire fognak mutogatni. Átverték őket?

Válasz erre
Válaszok:
kli:
Az óvodai kazánon kívül van más probléma is amiről nem tudunk? Vagy nem mindent mutatnak a kábel TV-ben amikor a testületi ülés közvetítik. Vagy a sok zörgéstől és csörgéstől nem hallok semmit. Egyébként megkérdezném, hogy a pm háta mögött a falon elhelyezett ízléstelenül sárgával körbekontúrozott kép senkinek n em szúrja a szemét meg a ferdén felrakott lambéria vagy a kereszt?

Szólj hozzá!

Mehet