Újabb botrány a pásztói óvodában

Ponline, 2011. október 3.

Egy kisfiút –nevezzük Attilának, annál is inkább mert ez a neve- három hét után kitettek a pásztói óvodából, mondván, hogy túlkoros, menjen iskolába.

Attila így most Csécsén kezdi meg általános iskolai tanulmányait egy hónap késéssel. Azt, hogy ez az egy hónap kiesés milyen hatással lesz későbbi életére, még nem tudni, bízzunk a lelkiismeretes csécsei pedagógusokban. Ezt kell tennünk, mert látszik a szülők nincsenek a helyzet magaslatán, vagy nem járatosak az oktatási kérdésekben. Hátrányos helyzetű gyerekről van szó, tehát jogos az aggodalom.

Attila februárban volt 7 éves, ennek ellenére elkezdhette az óvodát szeptember 5-én. Majd az pásztói óvoda vezetése rájött arra, hogy ezt csak akkor tehette volna meg, ha augusztus 31 után van a születésnapja, ezért aztán szeptember 30-án kirakták.

Érdekes kérdés, hogy a szülő miért csak most vitte el az óvodába a gyereket, miért nem tudta, hogy már iskolába kéne vinni. Fontos is ez a kérdés, de a szülő sajnos nem bír papírral arról, hogy alkalmas egy gyermek felelősségteljes nevelésére. De az óvónő igen. Neki erről van diplomája, és neki ismernie is kell a közoktatási törvényt. ( Módosított 1993. évi LXXIX. törvény - a közoktatásról, 24.§ 5.pont). Tehát az óvoda vezetése megint nagyot  hibázott, de gondolom, ettől még nem indul fegyelmi a vezetőnő ellen, és a jutalmát is megkapja menetrend szerint, ahogy az rendszeresen megtörténik.

Hozzászólások:

admin-
2014. június 14.

Eltelt három év. A gyerek az első évben megbukott az általános iskolában, nem tudta behozni a lemaradást. Hogy nem vele volt a baj, bizonyítja, hogy az ismétlés után már fel tudott zárkózni, sőt a jó tanulók közé számít. Elvettek tőle egy évet, de, hogy a lelkében milyen sérüléseket okozott neki ez az indulás, talán soha sem fogjuk megtudni.

Válasz erre

Szólj hozzá!

Mehet