Takarítás

Ponline, 2011. március 15.
Kedves Címzettek!
  
Robotka Róbert a Városgazdálkodási Kft Ügyvezetője az alábbi felhívással fordult a lakossághoz.
Több vállalkozó és cég csatlakozott az akcióhoz, így a VÁR-TV stábja és a családtagjaik is. 
 
Jómagam is elszörnyűlködve látom környezetünk állapotát!
 
Robotka Robival egyeztettve a takarítandó területeket, a Pásztóra bevezető utak közül
- a Cserhát Fogadó felől 21-es úttól a Városgazdálkodási Kft-ig,
- a Szurdokpüspöki felől a Muzslai úttól a Csillag térig
- a Kocsis Tüzép felől  0 21-es úttól a Zagyva hídig 
- a Tar felőli bejáratot a szemétteleptől a Gyógypedagógiáig
vállaltam fel, hogy lelkes csapatot gyűjtve kitakarítjuk.
 
Természetesen több kéz előbb végez!
 
Amennyiebn sokan összejövünk a Kishegyi Szabadidőpark és környéke valamint a, a Kövicses-patak partja a közeljövőben kialakításra kerülő Tanösvény (sétaút a Piactól a Szabadidőparkig) környéke is tervbe van véve. 
 
Aki szívesen részt venne az akcióban kérem jelezzen vissza email címemre (plecsko.peter@t-email.hu), a gumikesztyű és szemeteszsák megrendelése miatt.
 
A jelentkezők lehetőség szerint gumicsizmát (pár darabot tudok adni), gereblyét, seprűt. lapátot hozzanak magukkal.
 
A takarítást 9-14 óráig tervezzük. Gyülekező a Városgazdálkodás előtt lesz. Az időjárás előrejelzés szerint 4-10 C fok körül lesz.
 
 
Azok, akik visszajeleznek és el is jönnek, a társadalmi munkában végig részt vesznek (a meghívás azoknak szól akik visszajeleznek és jelen is lesznek!!!), meghívást kapnak délutánra egy bográcsgulyásra és egy üdítőre (Szabadidőparkban) Hozzatok focit, tollast, kerékpárt!
 
Mindenki szólítsa meg baráti társaságát, családtagjait, szomszédait! 
 
 
Várom visszajelzésetek.
 
Tisztelettel: Plecskó Péter
 
  
  
  
  
Tisztelt Intézményvezetõk, Pásztói lakosok!


2011. március 19-re /szombatra/ általános városi tavaszi nagytakarításra hívom Önöket társadalmi munkában. Célunk, hogy a város az elsõ tavaszi napsugarakat megújulva fogadja.
Ezt közös erõvel, társadalmi összefogással valósítsuk meg városunkért.

Minden kedves résztvevõ intézménye és lakóhelye tágabb környezetében lévõ közterületet is kérem, hogy takarítsa ki. Takarító eszközt mindenki hozzon magával.
Szemetes zsákok és gumikesztyû a Városgazdálkodási Kft. telephelyén

Bögözi András /tel.: 06 30 894 8783/ mûvezetõnél igényelhetõk.

Az összegyûjtött szemetet zsákokban kérem kihelyezni az ingatlanok elé a közterületekre. Azokat a Kft. ingyen elszállítja.

Remélem, hogy kezdeményezésünk meghallgatásra talál és a kitûzött célok megvalósulnak.

                                                          Tisztelettel:

                                                                                 Robotka Róbert
                                                                              ügyvezetõ igazgatóHozzászólások:

Sándorné Sándor Zsuzsa
2011. március 23.

Takarítás kapcsán annyit, hogy a városközpontnak már ragyogni-csacsogni kellene a sok "sepregetéstől"!
Viszont igen csak alá kellene nézni a bokrok alá, a bokrok közti gyomtalanítást is el lehetne végezni, valamint a központi park lottózó mögötti része, tragédia.
Lehet, hogy egyszer majd ott is takarítanak? Szervezés kérdése lehet az egész...

Válasz erre
Sándor István
2011. március 20.

Ami nem megy, nem kell erőltetni. Nem kellett a Mátra és Cserhát Turizmusáért Társaság. A megszűnésének Simre volt az oka. A jegyzőkönyv ott van az irattárban, amiben szakemberek javasolják, hogy a MACSETT legyen megbízva a turizmus fejlesztésével. Az ügy felelőse Sisák Imre volt. Most megalakultak a TDM-ek és kezdenek mindent újra sok-sok pénzből. Felújítottuk az MHSZ székházat Simrének nem tetszett, hogy Dobrovóczky úgy döntött, azokra bízza az épültet, akik az MHSZ időkben is használták. Betelt a pohár. Világossá vált mi az, amiből nem kér Simre! Az egyik a civil munka, a másik pedig a vállalkozók segítőkész tanácsai. Az egyenes és őszinte kritikát viszont szereti (ezt mondta Bagyin Palinak) Mindenki tudja, hogy kritizálni sokkal könnyebb mint tenni. Eddig minden évben a családommal együtt szedtem a szemetet, most majd őszintén és építő jelleggel írok kritikát arról, hogy mutat példát a város első embere április 2-án a szemétszedési akcióban. Mert őszinte és ezt szereti.

S.Pisti

Válasz erre
Válaszok:
Dömsödi Gábor:
Nagyon sok jóérzésű embernek felfordul a gyomra attól a képmutatástól amit Sisák képvisel. De ne is vegyünk tudomást róla. Sisák egy nulla, mert nulla amit tesz a városért. Ezen az sem változtat, hogy 60 megkérdőjelezhető szavazattal ő a polgármester. Mindenkit a munkája és a tettei minősítenek. Téged is, őt is. Nem kell róla tudomást venni, de tenni kell a városért, mert Sisák csak ront rajta, és ha a lelkes emberek is feladják, akkor már tényleg visszafordíthatatlan lesz a pusztulás. Nekünk már a Sisák utáni időkre kell gondolni és ezért dolgozni!
Dr. Debreczeni László
2011. március 20.

Gratulálunk! Ezt is sikerült elérni. Erre a döntésre juttatni azt az embert, aki az utóbbi években többet igyekezett tenni ezért a városért, mint egy szakajtó képviselő és civil bohócnok együttvéve. Hogy értsük miről van szó: a Nyikom HTK pályázati úton kért bértámogatást 3 közmunkás alkalmazásához, többek között a szabadidőpark és a játszóterek rendben tartását vállalva. Az elutasító határozat mellékelt részlete olvasható a pacif.hu-n is.
„ Pásztó Város Önkormányzata jogszabályban előírt közfeladat ellátására sem az egyházzal, vagy az általa fenntartott intézménnyel sem pedig más civil szervezettel nem kötött, és nem is kíván megállapodást kötni. Ennek következtében a pályázó nem részesedhet a közfoglalkoztatás támogatásában.” Tehát, kedves Pisti! Vegyétek tudomásul Pásztó a (mátrakeresztesi) polgármester személyes homokozója. Az általa vezetett játszótéri galeri pedig elzavar innen minden civil gyereket, még ha nem homokozni jött is, csak összeszedni a szemetet, meg a kutyaszart. Ez ilyen egyszerű.
És még valami jellegzetesen pásztói vonása a dolognak, ami már lehet, hogy csak a magamfajta kekeckedőnek szúr szemet. Jelen esetben ki a francot érdekel, hogy mit csinál a hivatal az egyházzal? Kérdezte valaki? És különben is mi az, hogy „az egyházzal”?
Melyikkel? Az APEH nyilvántartása szerint (2010-es adat) Magyarországon 219 bejegyzett egyház működik. Még akkor is, ha a pásztói főinkvizítor ezt tizenkét és fél éve nem hajlandó tudomásul venni. Tehát a helyes és korrekt fogalmazás „egyházakkal” lett volna, persze erre se volt kíváncsi senki.
De fel a fejjel, ahogy a régi dal mondja:
"A szemétládák boldog otthona.
A tisztaság: az ellenség szava!"

Válasz erre
Válaszok:
tanár:
Vitatkozom. Attól, hogy van Pásztónak egy végtelenül korrupt és ráadásul buta, de ha ravaszságról és rosszindulatról van szó akkor szorgalmas polgármestere,attól még Pásztóról nem szabad kivonulni.Se szervezetként, sem magánszemélyként. Mi lesz ezzel a várossal ha a legalkalmasabb emberek, mint Pisti, Peti, Gábor azt mondják, hogy jó, elég ebből a bunkóból, és megyünk. Akkor itt marad ez a sok ezer ember, aki pedig már korábban is Sisák ellen, vagyis a szemétszedésre szavazott.
Rosszul gondolkoztunk, ezért kevesebb szavazatttal is ő maradt, de ez nem változtat azon, hogy neki kell mennie. Pisti, gondold újra, és vedd fel a kesztyűt! Össze kell szedni a szemetet, aztán ártalmatlanítani és elküldeni jó messzire. Pont az a teendő vele mint a kommunális hulladékkal.
Figyelő:
Jelzéseket lehet adni így is. Ettől nem fogja ugyan könnyesre sírni SIJ a párnáját, de egy apró szögecske még lehet a koporsóban.
Látványosabb lenne persze amikor valahol beszédet mond tesületileg kivonulni, vagy hátat fordítani. Kitünetést, jutalmat és elismerő szót tőle el nem fogadni, elutasítani. Nem fogadni a köszönését és a kéznyújtását. Átmenni az utca túloldalára ha szembe jön. Elállni a közeléből üzletekben, piacon vagy más nyilvános helyen. stb stb stb Szóval persona non grata-nak nyilvánítani, légüres térbe helyezni legalább a város fele által. Talán akkor leesne egy pár nap után a tantusz neki.
De valószínűleg inkább támadna és pocskondiázna ezerrel, közben ha az tűnik akkor kifizetődőbbnek meg látványosan "megbocsátana az ellene vétkezőknek".
Sándor István
2011. március 19.

A Nyikom HTK az idén nem szedi a szemetet, mert az önkormányzat nyilvánvalóvá tette, hogy nem kíván együttműködni a civilekkel. ok és okozat a www.pacif.hu oldalon

Válasz erre
Tőkés Tamás
2011. március 19.

A takartitási akció a mai napon a rossz idő miatt elmarad. A takarítás két hétmúlva szombaton áprils 02-án lesz megszervezve.Ezt az időpontott Robotka Róbert igazgatóval egyeztetük egy félórája Plecskó Péterrel .

Válasz erre
Összesen 6 válasz, lássuk mindet.
Hatranics:
Szerintem Tőkés Tamással semmi gond!

"Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7."
tanár:
http://index.hu/belfold/2011/03/19/alamfoi_udvozletet_hagyott_schmitt_a_csardaban/
Olvastam én is. Ennek ellenére Tamás, jól tennéd, ha igénybe vennéd egy szótár vagy egy helyesírás javító program segítségét. Mert lejáratsz minket, pontosan mint a Pali!
tata:
A köztársasági elnöki rezidencián a takarítónő az egyik WC-ben pakolgat, közben egy darab szaros vécépapír kirepül a kezéből az ablakon. Utánanéz és látja, hogy az a lichthofon keresztül éppen az elnök ablakán repül be. Rohan a titkárságra és elmondja mi történt, kéri, hogy még mielőtt baj történik, csempésszék ki a papírt. A titkár bemegy, majd kijön:

- Késő - mondja - már aláírta.
Hatranics
2011. március 18.

Valószínűleg sikerül egy kisebb csapatot toborozni,ha a Kövicses patakot is tisztítjuk kellene jelezni a vízműveknek,hogy ne engedjék már ránk a vizet ha a mederben leszünk!:)Mint a nyáron voltak ezek a spontán zsilipnyitások.
Biztosan örülnének nekünk Szolnokon is egyébként :D

Válasz erre
Tőkés Tamás
2011. március 16.

Kk 10 évvel ezelőtt egy ilyen takaritási akciót tervezem. Írásban adtam át Sisák bizalmi emberének még válasz sem kaptam rá.Természetesen én részt veszek ebben a takaritási akcióban és jólenne ha minnél többen részt venénk a takaritásban !!!Pásztóra ráfér a nagytakaritás Robotka Róbert igagató úrnak jó ötletei vannak és kezd látszani a városon ,hogy jókezekben van a VGKÜ.A takaritó gép amit Svájcban vásároltak léyeges javulást hozhat a közterületek takaritásában !!!

Válasz erre

Szólj hozzá!

Mehet