Szovjet emlékmű

Ponline, 2011. május 25.

Megfogadtam, hogy nem foglalkozom a napi pásztói ügyekkel a következő választásig, mert teljesen felesleges. Semmilyen tanácsot sem fogad meg a Tisztelt Testület, az ésszerűeket, meg különösen nem. TV-ben sem érdemes szerepelni, mert a válaszban sincs sok köszönet. A legutóbbi kérdéseimre Sisák Imre csattanos választ adott. A VÁR TV „Sisák műsorát” 7 percig tudtam csak nézni (amúgy másfél órát beszélt az Úr) de ebben a 7 percben is 8 hazugságot/csúsztatást/ félremagyarázást találtam. Így nincs sok értelme a józan ész működtetésének.

Most azonban mégis van egy dolog, aminek szóvá tételét nem tudom megállni, a holnapi testületi ülés előtt.

Csütörtökön akarnak dönteni egyebek között a Szovjet Emlékmű áthelyezéséről. Ez necces, és nincs is erre szükség. Elmondtam már többször, nem az emlékmű létezésével van a baj, hanem annak külső megjelenésével. Ha áthelyezik, az emlékeket sért, de ha eltüntetik ezt a borzalmat és helyére egy ízléses emléktáblát helyeznek, akkor senkit sem sértünk meg, senki sem tiltakozhat. Feltéve persze, ha Pásztó vezetői közül ismeri valaki az ízlés szó jelentését. A beköszönő kereszteket elnézve ( szintén Testületi ülés napirendi pont) az ilyenek köztük nincsenek (többségben)!

Hozzászólások:

pásztói
2011. június 3.

Ez itt és most esztétikai és nem politikai kérdés a meggyőződésem szerint.

Válasz erre
Válaszok:
Új Piac Reklám Szerk.:
Ezzel egyetértek. Egy biztos, valamit kezdeni kellene vele vagy mondhatjuk úgy is haladni kellene a korral.
kli
2011. június 3.

Miért kell szégyellni a szovjet emlékművet. Manapság hallottam olyasmit, hogy a győztes mindent visz! Akkor miről beszélünk. Egyesek ugy gondolják,hogy bárkit ,bármivel bármilyen okból kifolyólag megtámatgatunk egy erősebb nációhoz csatlakozva seggnyalás gyanánt és mindent visszakapunk. De ha vesztesek vagyunk akkor bocsánat. Ez nem így működött soha a történelemben.Aki győz az mindent visz, aki veszít annak KUSS. Vagy mi magasabb rendű fajnak gondoljuk magunkat és nekünk mindenki megbocsát. Nem úgy néz ki.

Válasz erre
Tőkés Tamás
2011. május 30.

Az emlémű áthelyezéséről már született döntés. Állitólag még az orosz nagykövetség nem engedélyezte !!! 1992-ben egyszer már letakartuk fekete fóliával.Akkor ez nagy felháborodást keltett Munkáspárti körökben. Azóta eltelt 19 év és nem történt semmi érdemi dolog az ügyben.Javaslom amennyiben 1 hónapon belül nem bontják el ,akkor ismét legyen fekete fóliás takarás.Szégyen ,hogy egyesek még mindig nyilvános WC-nek használják még féyes nappalis.

Válasz erre
Válaszok:
kli:
Az 56-os sem lenne különb, ha nem abban a környezetben lenne, viszont a Szovjet Emlékművet több mint 2o éve gyalázzák és nem csodálkozom róla, hogy ennyire lepusztult.Ebben az állapotban már tényleg szemet szúr mindenkinek, sőt !!!! Avval a véleménnyel értek egyet aki azt javasolja, hogy bontsuk le és állítsanak egy ízléses emléktáblát. Abba az Isten sem szólna bele meg az a sok kis apró szent akinek annyira szemet szúr.
vagyok:
Hagyni kellett volna a növényzetet körülötte, az volt eszetlen aki kiirtatta. Ha a bokrok takarnák, szebb lenne mint a fekete fólia.
De lehet kapni szürke fóliát is!
Biztos vagyok benne azért irtották ki a fákat mellőle, hogy jobban szemet szúrjon.

Szólj hozzá!

Mehet