Szombaton takarítás

Ponline, 2011. április 1.
LAKÓTÁRSAK, SPORTTÁRSAK FIGYELEM!

2011. április 2-án (szombaton) 10.00 órától a Kishegyi Szabadidő Park színpadi részénél

SZEMÉTSZEDŐ AKCIÓT SZERVEZÜNK!

Kérünk minden lakótársunkat, hogy segítse azon közös törekvéseinket, amely a szemetelés,
környezetkárosítás, természetellenes folyamatok megállítását szolgálják.

Szóljunk egymásnak, hogy minél többen legyünk!
Szemétszedés közben együtt gondolkozva próbáljuk kitalálni, hogyan lehet rávenni az illetékes hatóságokat a „hitványabb, igénytelen” lakók megfékezésére.

LEGYÜNK SOKAN ÉS GYORSAN VÉGZÜNK!

Zsákot mindenki kap a helyszínen!

Pásztói Szabadidő Sportegyesület természet és tájvédelmi szakosztálya
Környezetvédelmi Csoport
 
Tisztelt Intézményvezetõk, Pásztói lakosok!


2011. április 02-re /szombatra/ általános városi tavaszi nagytakarításra hívom Önöket társadalmi munkában. Célunk, hogy a város az elsõ tavaszi napsugarakat megújulva fogadja.
Ezt közös erõvel, társadalmi összefogással valósítsuk meg városunkért.

Minden kedves résztvevõ intézménye és lakóhelye tágabb környezetében lévõ közterületet is kérem, hogy takarítsa ki. Takarító eszközt mindenki hozzon magával.
Szemetes zsákok és gumikesztyû a Városgazdálkodási Kft. telephelyén

Bögözi András /tel.: 06 30 894 8783/ mûvezetõnél igényelhetõk.

Az összegyûjtött szemetet zsákokban kérem kihelyezni az ingatlanok elé a közterületekre. Azokat a Kft. ingyen elszállítja.

Remélem, hogy kezdeményezésünk meghallgatásra talál és a kitûzött célok megvalósulnak.

                                                          Tisztelettel:

                                                                                 Robotka Róbert
                                                                              ügyvezetõ igazgató

Hozzászólások:

Tőkés Tamás
2011. április 26.

Tisztelt Dr.Debreceni László Úr ! Az Y zsiliprendszert a Hasznosi ivóvíz tározó előtt a Kövicsesre javasoltam aminek a lényege,hogy árviz estén a vizet egy száraz záportározóba engednék. Ahogy enek kialakítása megtörtént a Zagyva folyónak a Mátraverebélyi szakaszán.
Tisztelettel : Tőkés Tamás

Válasz erre
Válaszok:
Dr. Debreczeni László:
Így nagyjából világos. Köszönöm a választ.
Tőkés Tamás
2011. április 15.

A lényeg,hogy az államtitkár úr Pásztón járt és épülni fog egy záportározó Mátraszentistván és Fallóskút között. A másik pedig amiről Dobi Kiss Imre szakértővel,és Dr Illés Zoltán államtitkár úrral,és Láng István főosztályvezetővel tárgyaltam,és javasoltam Y zsilipredszer megépítését ,és száraz záportároz megépítését Mátrakereszte és Hasznos között. A Kövicsesen a Hasznosi ivóviz tározó előtt.
Tisztelettel: Tőkés Tamás. civil környezetvédő.

Válasz erre
Válaszok:
Pandacsöki Boborján:
Kérem homályosítson föl, mit takar az Y zsiliprendszer elnevezés, és hová javasoltra konkrétan a "záportároz megépítését Mátrakereszte és Hasznos" között?
Dr. Debreczeni László:
Kedves T.T.!
Ha már ad hoc teleszórja az összes posztot aktuális gondolataival témától függetlenül, kérem válaszoljon a feltett kérdésekre, mert szerintem többeket érdekel.
Tőkés Tamás:
Tisztelt olvasó ! 2011.04.23-án is takaritottunk a Mária -tanyai bekötő útnál 22 zsák szemetet szedtünk össze. Találtunk 6 zsák szemetet névvel és címmel egy bokor alatt kihívtuk a rendőrséget és jegyzökönyvet vettek fel és a bizonyító dokumentumokat zsákban beszállították arendőrségre most azok izgulhatnak akik eddig oda hordták a szemetüket,mert rendőrségi eljárás indul ellenük komoly pénz birságot várhatnak. Akik ma részt vettek a takarításban a Pásztói polgárőrök Percze József vezetésével.
Cicero
2011. április 14.

Kedves S.Pisti!
Mikor volt ez a megbeszélés a vállalkozói klubban, milyen alkalomból és kik voltak rá hivatalosak?

Válasz erre
Válaszok:
Sándor István:
Kedves Cicero!

Polgármesterünk még a gazdasági fórumon tett rá ígéretet, hogy eljön a Vállalkozók Klubjába, mert szeretné megismerni a helyi vállalkozók véleményét. Az időpont hétfőn 19 óra volt. A Vállalkozó Klub vezetői: (Plecsko, Bagyin, Krämer) hívták meg S.Imrét és a klub tagjait. Készítettek finom bográcsost is. Engem azért hívtak meg, mert a turizmus fejlesztéséről is szerettek volna beszélgetni a PM-rel. Sajnos erre már nem nagyon maradt idő, mert Imre megint az őskorral kezdte, és egy órán keresztül nyomta azt, ami már mindenkinek a könyökén jön ki. Amikor megemlítettem, hogy a legtöbb turistát a Nyikom HTK hozza Pásztóra ezért van rálátásom arra, mi az amit érdemes lenne fejleszteni. Ő csak hitetlenül csóválta a fejét, hogy ezt nem igaz. Mondott valamit a drirekt marketingről, meg leadott turisztikai projekt ötletekről és arról, hogy minden olvasható a www.paszto.hu oldalon. Nem az a bajom Sisák Imrével, hogy nem tud mindent, hanem az, hogy szerinte Ő mindent jobban tud és ezt be is akarja bizonyítani. Eszébe sem jutott megkérdezni - Te Pisti mond már el kiket, honnan és hogyan hozol ide Pásztóra? Biztosan nem azt mondtam volna neki - Nézd meg a www.nyikom.hu oldalon minden rajta van!
S.Pisti
Dr. Debreczeni László:
Kedves Pisti!

Biztosan ismered a mondást:

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok!
Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok!
Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, őt kövessétek!
Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!"
Sándor István
2011. április 10.

Példamutatásra nem futja?

A médiából köztudott, hogy az extrém sportokat kiválóan lehet alkalmazni csapatépítő tréningeken. A Nyikom HTK programjait egyre több cég ( Michelin, Shiraz, Samsung) kapcsolta saját képzéseihez, aminek jóvoltából sok vezetői tréninget bonyolítottunk le közösen az utóbbi években. Sok érdekes dolgot tanultam meg arról mitől lesz valaki jó vezető, vagy mitől nem alkalmas egy ember arra, hogy egy közösség irányítójává váljon.
A leggyakoribb probléma az, hogy a munkatársak többsége nem tud felnézni a főnökére. Ezáltal az utasításait sem veszik komolyan. Nem csoda hát, hogy a beosztottak ösztönzése a legnagyobb problémája a vezetők többségének. Az embereket nehéz motiválni, viszont annál könnyebb a motiváltságukat letörni. A leggyakrabban előforduló demotiváló tényező a vezetői önkényesség és a személyes példamutatás hiánya. Nagy hiba, amikor a vezetőnek csókosai vannak, és a többi pedig azt gondolja, hogy "minek dolgozzak, úgysem az eredmény számít. A vezetők többsége úgy érzik, bármit megtehetnek negatív következmények nélkül, mivel átlag feletti jövedelemmel rendelkeznek, ezért gyakran felsőbbrendűnek érzik magukat egy alkalmazottnál.
Összefoglalva az emberek motiválásának legfontosabb eszközei a vezetői példamutatás, a hiteles emberektől kapott anyagi és erkölcsi elismerés. A motiválás érdekében kerülendő a vezetői önkényesség, a kivételezés, és az inkorrektség. Ezek a dolgok azok, amire Pásztó megválasztott vezetőinek sajnos nem futja a tiszteletdíjból és fizetésből.

S.Pisti

Válasz erre
Válaszok:
kli:
Apám mennyire igazad van. De ők úgy gondolják, hogy a pénz mindent visz és messze letojnak a véleményeddel.Ha szükséges kilóra megvesz és hiába vagy jó szakember, becsületes, áldozatos, hű ,mert ezek nem értékek.
Sándor István:
Az értékek sorrendjét mindenki maga határozza meg, megvenni pedig csak azt lehet ami eladó. Azt viszont jól látod, hogy magasról tojnak a véleményemre, ami szerintük egy petákot sem ér. Nem csak az enyém, a vállalkozók véleménye sem. Ez ismét kiderült a vállalkozók klubjában tartott megbeszélésen, ahol vendég volt Sisák Imre. Az interaktív beszélgetés helyett felkerült a régi lemez. Megválasztott Polgármesterünk ismét előadta, hogy mindenkinél mindent jobban tud, és nem kíváncsi az olyan emberek véleményére akik más vezért szerettek volna helyette.
S.Pisti
Kéményseprő
2011. április 5.

Tisztelt Tőkés(ROSSMANN)Tamás!!!Ön el van tévedve,mint Mindszenty bíboros 1956-ban!!Az államtitkár úr ,nem az ön meghívására ,de még nem is D.G. majdnem polgármester úr kérésére jön Pásztóra,hanem Sisák Imre polgármester úr invitálására!!!!!Ha már találkozik az államtitkár úrral,akkor említse meg neki,hogy a polgármesteri hivatal nagyon szép és jó lett felújítva,és még azt is mondja el neki,hogy a kémény viszont kormos és piszkos a mai napig!!!!!! Tisztelettel a "kéményseprő" !!!!!!

Válasz erre
Válaszok:
Figyelő:
Illést többen is meghívták Pásztóra: Tőkés, Fidesz-KDNP helyi szervezetei és TALÁN Sisák is. Hogy pontosan ki milyen sorrendben, időrendben ki előbb vagy később, azt csak maga Illés tudja. Mint ahogy azt is, hogy a sok meghívásból melyik volt az, ami miatt magában eldöntötte hogy bizony most eljön. Ami tény, hogy egy levélben amit Tőkésnek válaszolt, megígérte hogy el fog jönni Pásztóra személyesen is. Ez publikálva lett, kár lenne eltagadni.
Tehát addig amíg nem mondja ő azt hogy bocsi, de a Tőkésnek tett írásos eligérkezést nem is gondoltam komolyan, az csak egy szokványos pr-fogás volt, mondhatni a válaszleveleimbe írt sablonos udvariassági fordulat, szóval egészen addig Tőkés úr jogosan mondhatja azt hogy az ő hívására jött Pásztóra. Nem azt mondta Tőkés soha, hogy a lakására hívta meg vendégségbe, természetes ezért hogy ha egy helyi problémát körbe akar járni az államtitkár, akkor bemegy a polgi hivatalba is és beszél a pm-mel is, meg másokkal is.
A kisstílű vita provokálása arról, hogy kinek is a legfőbb érdeme az államtitkár útja, olyan árulkodóan jellemző a sisáki kicsinyes, félfeudális gondolkodásra.
A hivatali kémény állapotának a felemlegetése lehet persze hogy szinte már nevetségesen kicsinyes kötözködésnek tűnik a milliárdos fejlesztések sikereivel unos untalan dicsekedő sisákistáknak, de attól még tény, hogy elfeledkeztek róla.
Tőkés urat sok mindenért lehet okkal is kritizálni, de amit a "kéményseprő" csinál, az most pont nem jogos. (Még a Mindszenty hasonlata is hamis.)
Tőkés Tamás:
Tisztelt Figyelő ! Köszönöm az írását. A lényeget leírom ma 10.30-kor Dr.Illés Zoltán államtitkár úr a hasznosi víztározónál sajtótájékoztatót tartott,akit érdkel megnézheti a HÍR Tv -ben a Vár TV -ben,vagy a Pásztói Városi Tv-ben. Az hogy ki hívtameg az éllamtitkár urat nem lényeges.Nekem tavaly agusztusban levélben igérte meg ,hogy Pásztóra látogat, most ez megtörtént.Az államtikár úrral négyszemközti beszélgetést folytattam kb 5 percben a részletekről nem írok.A pozitív hozzáállás részéről megvan és a Natúra 2000-is hozzáfog járulni a záportározók építéséhez.
Tisztelettel : Tőkés Tamás .civil környezetvédő.
Tőkés Tamás
2011. április 4.

A történtekről értesítettük sisák imre polgármestert aki eddig nem reagált.Pásztóra érkezik Dr.Illés Zoltán államtitkár úr a meghivásomra aki tájékozódik a hasznosi víztározó állapotáról ,és sajtótájékoztatót tart az az árvizivédekezési munkálatokról.
Tisztelettel: Tőkés Tamás. civil környezetvédő.

Válasz erre
Válaszok:
Kéményseprő:
Tisztelt Tőkés(ROSSMANN)Tamás!!!Ön el van tévedve,mint Mindszenty bíboros 1956-ban!!Az államtitkár úr ,nem az ön meghívására ,de még nem is D.G. majdnem polgármester úr kérésére jön Pásztóra,hanem Sisák Imre polgármester úr invitálására!!!!!Ha már találkozik az államtitkár úrral,akkor említse meg neki,hogy a polgármesteri hivatal nagyon szép és jó lett felújítva,és még azt is mondja el neki,hogy a kémény viszont kormos és piszkos a mai napig!!!!!! Tisztelettel a "kéményseprő" !!!!!!
Tőkés Tamás
2011. április 4.

A következő takarítási akció a Szurdokpüspöki úton,és a Mária - tanyai bekötő út szakasz ami jelenleg a legszemetesebb.IDŐPONT 2011.április 09. szombat. Tisztelettel: Tőkés Tamás . civil környezetvédő.

Válasz erre
Tőkés Tamás
2011. április 4.

Akik részt vettek a takarítási akcióban: Dömsödi Gábor,Plecskó Péter,Vincze Barbara ,Ludányi József,Tőkés Tamás. 42 zsák szemetet szedtünk össze a 21-es Fő út és a Pásztó tábla között. A PÁSZTÓI RENDŐRKAPITÁNYSÉÁG RENDŐREI a MÁTRASZŐLLŐS -PÁSZTÓ közötti szakaszt takaritották ki.
Tisztelettel : Tőkés Tamás civil környezetvédő.

Válasz erre
kli
2011. április 2.

Akkor nem is esik jó a műveletlen pék munkájának eredménye sem ,mert anélkül éhen halnának.Már elnézést, hogy ennyire le merem szűkíteni a műveltségüket, ami számomra igen csak okoskodás.

Válasz erre
kli
2011. április 2.

Már nekem is remeg a kezem, ha magát ill. a nevét meglátom. Ettől függetlenül jobban vettük volna, ha az akcióra jelentkezik, mint hogy nyilvánosan kioktasson másokat. Rendben van a felhívó "hivatalt" képvisel, de még sincs annyi hiba benne, mint a köztársasági elnök írásaiban. Remélem Őt intelmezte és beírt neki egy fekete pontot. Maradok tisztelettel: Kecskés László

Válasz erre
Válaszok:
tanar:
Már megint az a fránya műveletlenség. dr. Debreceni László egy híres.... MEDVE. Tehát a névválasztás már magában is tréfa!
Lásd bővebben:http://szotar.sztaki.hu/docs/ddl_doktori.html
Dr. Debreczeni László:
Igen, kedves "tanar". A fránya műveletlenség, ez a mi munkánk és nem is kevés.
Dr. Debreczeni László
2011. április 1.

Ez rettenetes. A cél nemes, de mindkét felhívás hozza a megszokott pásztói színvonalat. Helysírási hibáktól, értelmetlen mondatoktól, az alannyal számban nem egyeztetett állítmánytól hemzseg. Maga a verbális környezetszennyezés. Az embernek már-már olyan érzése van, hogy a legfőbb közjogi méltóság személyesen hívja szemetet szedni.

Válasz erre
Válaszok:
kli:
Maga a felsőbbrendűség ,ami szinte sugárzik a pökhendiségéből azt hiszem ,hogy önteltségre nem ad okot, mivel a 20 év alatt nagyon sokat csökkent a teljesítményük. Úgy gondolják ,hogy a növekvő analfabétizmushoz semmi közük. Na ez a rettenetes és a nemes cél érdekében illő lenne ö9nmérsékletet tartani.

Szólj hozzá!

Mehet