Sisák szerint nem csak egy karácsonyfa hanem Aradszky Laci is kommunista

Ponline, 2011. szeptember 24.

Ezt most hallottam: Szó volt róla, hogy Aradszky László Pásztón fellép a szüretin, de a szeretett vezető megtiltotta. Egyrészt mert "kommunista", másrészt fellépett Dömsödi rendezvényen.

Nos igen, Aradszky Laci eljött a mátrakeresztesi rendezvényemre, ingyen, barátságból,  csak az útiköltséget fizettem ki neki. Nagyon jó este volt,  szép emlék.

Laci nem kommunista, sőt erősen nemzeti érzelmű, jobboldali ember. Én sem vagyok kommunista,  de nem ezért értünk egyet, hanem azért mert tudjuk egymásról, hogy jó emberek vagyunk. Gyakran beszélgetünk egymással és szoktunk vitatkozni is. Nem látjuk ugyanúgy a világ összes dolgát, de a legalapvetőbb értékekben  ( tisztesség, becsület, haza, család,és a többi, amire oly sokan hivatkoznak, de nem élnek érte-vele) egyetértünk.

Sajnos, ha ilyen alapon választ Sisák Imre, akkor állhat ki a színpadra –ezt szereti - és énekelhet, hegedülhet, táncolhat egymaga, mert az eddig Pásztón fellépő művészek mindegyikével jó barátságot ápolok. Gondolom az is jópofa lett volna, ha Mága Zoltán a mostani fellépésekor azt mondja: sokat hallott Pásztóról jó barátjától Dömsödi Gábortól. Csak egy telefonomba került volna, de én nem teszek ilyet. Nem keverem bele a saját érdekem azokba a dolgokba, amelyekhez semmi közöm. Ez persze egy minimális intelligenciaszintet igényel. Ez valakinél vagy megvan, vagy nincs.

Aradszky Lacinak majd megírom, hogy ő kommunista. Ezen jót fog derülni.

-Ki mondta ezt? –kérdezi majd.

Az az ember – válaszolom - aki falat huzat a medencébe,  mert nem tud elúszni a végéig. Aki feljelent egy karácsonyfát, aki nem tudja, hogy a füvet locsolni kell, és aki kánikulában zárat be egy strandot.

Akkor jó, válaszolja majd Laci!

Utóirat: Lacinak most volt a 76. születésnapja szeptember 20-án. Isten éltesse sokáig.

Hozzászólások:

Bakancs Ödön
2012. december 10.

Kérdezem én, akik ma kommunistáznak, hol ültek a rendszerváltás előtt a taggyűléseken? Miért is nincsenek még a nyilvánosság előtt a 3/3-as iratok?
Az 50-es évek Amerikája is erről szólt, a politikai, vagy egyéb vetélytársakat, vélt, vagy valós ellenfeleket így lehetett ellehetetleníteni.Csak kommunistázni kellett. Óh boldog békeidők!
Ma(is)fascistának, nácinak lenni dicsőség!! Heil Horty! Heil Prohászka! Mennyivel szebbek, jobbak! Csupa emberség, csupa szeretet! Semmi gyűlölet, semmi háború! Semmi öldöklés a "dicsőségért"! Mennyivel "szebb" a gázkamra, lövészárok, Don kanyar!
Ez kell nekünk! Sárga csillag, vagonok! Ez a szép Mária Országa! Ez kell nekünk!

Válasz erre
kli
2011. szeptember 25.

Mondhatnám,hogy szóra sem érdemes, de a két ember akiről szól a cikk - jó három /DG/ - egyik sem mezei állampolgár. Ezért jutott eszembe egy verssor, hogy "az ember az ember farkasa ". Nem hogy demokráciát hozott volna a rendszerváltás, hanem iszonyú megkülönböztetéseket és ezt azok teszik és okozzák akik magukat szabadságmegváltónak hisznek.Aki megtagadja a múltat nagy hibát vét.Az utolsó taggyűlésen, hogy békés legyen az átmenet párunknak voltak fenntartásai pontosan a megtorlás, üldözés és hátrányok bekövetkezése miatt. A mezei párttagokkal szemben a megtorlás ez idáig csak fű alatt történt, de láthatóan már nyiltan is megtörténik valós vagy vélt formában. Remélem a cikk csak egy előrehozott áprilisi tréfa.

Válasz erre

Szólj hozzá!

Mehet