Nem lehet iskolája és kórháza a pásztói önkormányzatnak

Ponline, 2011. augusztus 18.

Hiába ment a város összes pályázati lehetősége éveken át a kórházra.
Ugyanis ma kormányhatározatot hoztak az önkormányzati rendszer átalakításáról. Eszerint önkormányzati feladat marad a településfejlesztés, üzemeltetés, az alap egészségügyi ellátás, továbbá a járóbeteg-ellátás akkor, ha az nem kórházzal integrált. Az óvodai ellátás is önkormányzati feladat marad, az alapfokú oktatást az állam veszi át. A kultúra területén az alapvető feladatok helyben maradnak - mozi, színház fenntartás, helyi gyűjtemények óvása. A szociális ellátásban az az elv, hogy a gyerekek ellátását az állam az idősek és elesettekét pedig az önkormányzat látja majd el. A sport, ifjúság, környezetvédelem, lakáskezelés továbbra is helyi feladat marad.

Hozzászólások:

kli
2011. augusztus 21.

Egyébként a cikket olvasva jutott eszembe, hogy mibe kerülhetett nekünk, mint államnak Pásztó várossá nyilvánítása anno, dehát akkor még voltak termelő vállalataink, akik ugyan próbálták kitermelni az az értéket, amivel nagyjaink dicsekedhettek,mi büszkék lehettünk rá és utódaink elkótyavetyéltek. Ugyan most hogyan felelnénk meg azoknak a kritériumoknak, amik akkor várost és evvel rangot eredményeztek. Szeretném azt mondani, hogy van még mivel büszkélkedni, de nem sokat tudok fogok tudni az unokámnak felsorolni.

Válasz erre
kli
2011. augusztus 20.

Több más párthoz kacsolódó politikai lobbizás eredményeként tartunk itt pl a kórházzal is ahol tartunk."Hiába ment a város összes pályázati lehetősége éveken át a kórházra" - mottó- és szinte már cseng benne a pásztóiak által oly sokat mondott igazság, hogy már a kórház sem a pásztóiakért van. Már csak dekoráció, játékszer vagy nem is merem kimondani ... talán egyszer, vagy ez is titkosítva lesz.

Válasz erre
admin-
2011. augusztus 19.

Szerintem a mi rendeklőintézetünk sajna integrált a kórházba. Önmagában az, hogy az önkormányzat nem tulajdonos, csak annyit jelent, hogy nem az önkormányzat dönt, amikor megszüntetésről, fejlesztésről stb. van szó. Tehát ez esetben a kórházban az lesz, amit kormányzó erőink jónak tartanak. Boczek doktor szerintem már erősen gondolkozik!

Válasz erre
kli
2011. augusztus 19.

Mit jelent az, hogy ha az nem a kórházzal integrált ? Értsem úgy, hogy ha üzleti alapon megy a kórház munkája, akkor tartsa el magát és ne várjon önkormányzati vagy állami segítséget ?

Válasz erre

Szólj hozzá!

Mehet