Mire való a bezárt strand? Önkormányzati bulira!

Ponline, 2011. augusztus 21.

Most akkor vagy pénz vagy nincs? Bulira, jutalomra van, kánikulában strandra  az adófizetők érdekében:  nincs.

Önkormányzati buli volt pénteken a kánikulában bezárt strandon.

Nincs azzal semmi baj, hogy az önkormányzati dolgozókat megjutalmazzák. Érthető ez a sikeres város rehabilitáció után. Én különösen a pad ügyosztálynak adnék jutalmat, akik mennyiségben és minőségben egyaránt túlteljesítettek a kisvárostól elvárható normát. Különösen azt az „elmét” jutalmaznám, aki a nemzeti színű padcsoportot kitalálta a hivatal elé. Az az ízlés diadala, méltó a pingált keresztekhez.(Tudom ki tervezte, akkor is ronda!)

Az azonban erősen megkérdőjelezhető, hogy osszunk-e jutalmat azoknak, akik munkaidőben, esetenként pluszpénzért végezték a város rehabilitációs munkákat.

Az viszont már nem ízlés kérdése, hogy ha egy önkormányzat fizetésképtelen, akkor a vezetők ne osszanak maguknak jutalmat. Ez alapkövetelmény rendes helyeken.

Azt meg, hogy a helyzet igen rossz,  jelzi, hogy idő előtt be kellett zárni a strandot, mert pár százezer forint további ráfizetés esélye sem fért  bele a költségvetésbe. ( Az pech, hogy most van jó idő, most lett volna bevétel is!)

Tehát amikor ilyen rossz a helyzet akkor nem ünnepelünk, nem jutalmazunk, még akkor sem ha erre van külön keret. De ha annyira érzéketlenek és kapzsik vagyunk, hogy ezt nem tudjuk kihagyni, akkor se a bezárt strandon tegyük ezt.

Kedves Sisák Imre! Pásztó lakossága a magas vízdíjjal évek óta fizeti a strand üzemeltetését. Fizette akkor is, amikor Polgármester úr, fűnek-fának (nekem is) ingyen bérletet ajándékozott, a város pénzén. Ez esetben, az a minimum,ami  elvárható, hogy most a kánikulában üzemeljen  a strand. Ne adjon magának és munkatársainak annyi jutalmat és fizetést, akkor talán maradna pénz a város üzemeltetésre is. Azt pedig ne feledje az összes stranddal kapcsolatos ígérete, ígéret maradt. Hazudni pedig nem szabad, ezt egy hívő embernek különösen szem előtt kéne tartania.

 

Hozzászólások:

Dr. Debreczeni László
2011. augusztus 21.

A város rehaBILItáció kár, hogy csak árnyas padokra terjedt ki. Ennek kisebb változata az ún. árnyékszék senkinek nem jutott eszébe. Ma délelőtt egy asszony szoknyáját hirtelen mozdulattal feltűrve - nagyon helyesen - a Polgármesteri Hivatal előtti egyik bokorban könnyített magán nyilvános illemhely nem lévén kies városunkban. (Forrás: Facebook)

Válasz erre
Válaszok:
kli:
Egyébként ebbe nem lehet belekötni, hiszen a téma ill. a döntéshozatalt ott kell eldönteni, ahol az keletkezik !

Szólj hozzá!

Mehet