Megint Pásztói Hírlap

Ponline, 2011. február 22.

Megjelent a Pásztói Hírlap. Tartalmi kérdésekbe most nem mennék bele- nem lenne elegáns- de ami jó az jó, azt dicsérhetem. Jó, hogy tudjuk, mennyibe kerül egy oldalnyi hirdetés (50 ezer Ft.) és ez a lap a korábbi számoktól eltérően olvasható az interneten is:

http://www.paszto.hu/files/hirlap/phirlap_1101.pdf

Ha jól megnézzük a lap 12 oldalas. Ugyanakkor a Képviselő testület elé terjesztett szerződésben, amit a Testület jóváhagyott, ez állt:

„4. A felek megállapodnak abban, hogy a lap eddig kialakult jellemző mutatóit /így:

példányszám 4000 db/, oldalszám /16 oldal/ teljes ingyenesség, papírminőség/ meg kell

tartani. A konkrét híranyag nem jelenhet meg 12 oldalnál kevesebb terjedelemben. A

lapot a vállalkozó szerkeszti és adja ki.”

Tehát a hír oldalak száma minimum 12. Már az első lapszámnál sikerült szerződést szegni, a polgármester jóváhagyásával? Akkor ez hűtlen kezelés?

Hozzászólások:

tata
2011. március 11.

Megkezdődött a nagyböjt. A hústilalom hamvazószerdán és nagyböjt péntekjein 14 éves kortól kötelező!
Pásztói Hírlap 2011. március címoldal. És ha nem vagyok vallásos vagy más vallású vagyok?

Válasz erre
Válaszok:
Dömsödi Gábor:
Ez minden bizonnyal egy hirdetés. Az egyház adta fel, és fizetett érte.
Tőkés Tamás:
Tata önek minden jogában áll. Nem kell böjtölni bár én mint katolkus keresztény ezt természetesen megteszem !!!!
tata:
Kedves Tamás! Nekem a "kötelező" szóval van problémám egy vallási témájú cikk olvasásakor egy Önkormányzat által fenntartott városi lapban. De ha ezt nem tartja defektesnek akkor rendben. Csak kérdem miért nincs más felekezetek ilyen jellegű kívánalmainak is tér adva a közösség lapjában. Talán mert ez sem ide való?
lámpás
2011. február 22.

Pozitívumként értékelendő, hogy 2008 után végre ismét elérhető elektronikus formában is az újság. A címlapon olvasható, hogy az újság jellege „várospolitikai tájékoztató”. Egy kis segítséget kérnék, hogy ez mit jelent, mert számomra ez nem világos, hogy ebbe a kategóriába mi fér bele? Kidönti el, hogy az adott anyag megjelenése a köz érdeke-e vagy sem? Elég érdekes finom elutasítást kaptunk a szerkesztő úrtól, mikor rákérdeztünk erre a témakörre.

Válasz erre
Összesen 4 válasz, lássuk mindet.
Dömsödi Gábor:
Egyrészt ezek a reklámok nem reklámok.Ezek bújtatott kifizetések, a testület és a költségvetés megkerülésével, a városlakók pénzéből, vagyis a vízdíjból, szemétdíjból.
Másrészt máris megtörtént amit a pótköltségvetés című bejegyzésemben vázoltam. Van egy kiírás, aztán a polgármester a nyertesnek engedményt tesz. Ha elenged 4 oldalt, az olyan, mintha 25%-kal többet fizetne. Ez pedig csalás, elegánsabban hűtlen kezelés!
Hatranics:
A következő válasz levelet kaptam a Pásztói Hirlap főszerkesztőjétől arra a felvetésemre,hogy miként lehetne egy politikai pártnak megjelenni az újságban Mivel az újság Várospolitikai tájékoztató.

Tisztelt Hatranics József Úr!

Köszönöm megkeresését és érdeklődését a Pásztói Hírlap és a politika viszonyáról. A közlésnek ugyan nem lenne semmiféle akadálya, de tapasztalataim azt mutatják, hogy a pártok hajlamosak kisajátítani maguknak a sajtót és fórumként használni azt az egymásnak való üzengetésre. Egy ilyen jellegű közlés lavinát indíthat el, ami egy havonta megjelenő kiadvány esetében nem vállalható fel.

Ami a politikai hirdetéseket illeti, szintén nem kívánok precedenst teremteni - az egyébként számomra szimpatikus - LMP közlendőinek felvállalásával, hiszen akkor az esélyegyenlőség elvei szerint valamennyi pártnak helyet kellene biztosítani, lehetőség szerint azonos terjedelemben és elhelyezéssel. Ez hosszú távon akár el is lehetetlenítené a lap működését.

Közérdekű közlemények és üzleti hirdetések esetében természetesen állok rendelkezésére.

Kérem megértését és fentiek szíves tudomásul vételét.

Tisztelettel:
Faragó Zoltán
www.dhkm.hu
Dömsödi Gábor:
Kedves József!
Mondhatnánk azt is, hogy igaza van szerkesztő úrnak. Tehetnénk ezt abban az esetben, ha a maga ura lenne. Ennek a véleményének azonban nem a független tájékoztatás, hanem az egyoldalú tájékoztatás igénye az oka. Látható ez abból is, ahogy szerkesztő úr az én hozzászólásomat kivonatolta. A Sisák Imrére dehonesztáló tételek kihagyásával. Tehát valójában, most azért nem hírdethetnek a pártok mert Sisák pártonkívüli. (Most ideiglenesen, hogy nemkivánatos személy mindenhol.)Pártonkivüliek meg azért nem hirdethetnek, mert az én vagyok. De ne is foglalkozzunk a Pásztói Hírlappal. Hamarosan kiadjuk saját lapunkat, és ott minden szervezet és párt közzé teheti véleményét, cenzúra nélkül, önköltségi áron.
Üdvözlettel:
Dömsödi Gábor
egyleten kívüli

Szólj hozzá!

Mehet