Megint egy valótlan állítás

Ponline, 2014. szeptember 15.

A pásztói Képviselő-testület ma ülést tart és ülésén „fejlesztési célú” hitelfelvételről is dönt. Az ok a 2014. július 13-án, azaz a VB döntő napján lehullott nagy mennyiségű csapadék, ami megrongálta a Kövicses patak védműveit. Olvasom az indoklást és idézem is Önöknek:

„a költségvetésben a pályázathoz szükséges saját erő nem áll rendelkezésre, ezért szükséges a 18 millió Ft hitel felvétele, ami a vis-maior döntéstől függően változhat.”

Mi a baj ezzel? Csak az, hogy a leköszönő polgármester már megint nem mondott igazat. Ugyanis Facebook bejegyzésében 2014. szeptember 2-án ezt írta:

„A BM-től igényelt tényleges támogatás 133.114.099 Ft, amelyhez a képviselő-testület döntésének megfelelően 14.790.455 Ft önerőt biztosít Pásztó városa.”

A mondat helyesen: amelyhez X millió forint hitelt vesz fel Pásztó városa, ha a képviselő-testület úgy dönt. Hogy ez így nem olyan elegáns? Hogy hitelfelvétellel nem lehet kampányolni? És valótlan állításokkal lehet?

Természetesen a képletben nem véletlen az X. Ez a ugyanis a változó összeg helye. Szeptember 2-án még 14 millió 790 ezer volt az önrész, most már 18 millió! Ilyen nagy az infláció két hét alatt!?

 

Hozzászólások:

Még nincsenek hozzászólások ehhez a bejegyzéshez.

Szólj hozzá!

Mehet