Már szeretem a focit

Ponline, 2014. augusztus 24.

 

Bevallom nem szoktam focimeccsre járni, csak ha nagy a tét, ha drukkolni lehet valakinek. Utoljára 1973-ban a Magyarország-Svédország  VB selejtezőn voltam kint a Népstadionban. Az a meccs 3:3 lett és nekem egy időre elment a kedvem az egésztől, mert annak a magyar focinak ami azóta van nehéz szurkolni.

Szőke István

A képen Szőke István az 1973. 06. 13-i VB selejtezőn. Magyarország-Svédország 3:3 (1:1) Népstadion, 80 ezer néző, vezette Lo Bello (olasz) Góllövő: Kozma, Vidáts

Tegnap viszont Pásztón győztek a mieink, akik olyan tisztán amatőr sportolók, hogy ők költenek a focira, mert szeretik és mert a város nemigen költ rájuk. Mivel volt kinek drukkolni, - Pásztónak -  az egész meccs izgalmassá vált és jó volt a hangulat. Megyek máskor is, a jövő szombaton újra  itthon játszanak a fiúk. A hozzáértők szerint az idei gárda ütőképes! Tehát van remény!

Ez a kispad is a szocializmusból maradt ránk, mint a szovjet emlékmű.

De nem csak emiatt kell egy polgármesterjelöltnek focimeccsre járnia, hanem másért is. Na, nem azért, hogy fizetett vagy ingyenes kezdőrúgással bohóckodjon. Én ilyet soha nem fogok tenni. Ha lesz pénz, odaadom rendben, ahogy egy hivatalban kell, és nem hivalkodóan. Tudom, nem nekem kell szerepelni a pályán, hanem azoknak, akikről ez szól: a sportolóknak. Nekem polgármesterként az lesz a feladatom, hogy őket sztároljam, és nem az, hogy magam. Ebben a tegnapi kezdőrúgásban (végezte Sisák 1. ) és a meccsben is benne volt a leköszönő polgármester teljes pásztói kudarcának oka, mint cseppben a tenger. Ő azt hiszi róla szól egy város, pedig nem, az itt élőkről, dolgozókról, focizókról. Illetve Pásztón inkább már csak azokról akik szeretnének élni, dolgozni, vagy focizni, sportolni.

Ilyen a lelátó a pásztói focipályán, a rutinosak kispárnával járnak, de ez a lényegen nem sokat változtat.

Ugyanis a meccs arra is jó alkalom, hogy az ember észrevegye, hogy a lelátó betonja szétmállott. Hogy a szocializmusból itt maradt kispadot fedő bódé is dől össze. Hogy a futókörön harminc centi széles csak a salak, és hét és fél (futó) pályányi a gaz. Hogy a volt kézilabda pálya aszfaltjából is gaz nő és, hogy  a régi salakos pályával már végzett is a természet. Helyét virágos rét borítja, virág nélkül. A teniszpályának már nyoma sincs. Ez történt a sportpályán a leköszönő polgármester 16 éve alatt, és mégis van képe kijönni ide, hangosan szurkolni, hogy rá figyeljenek és kezdőrúgás előtt látványosan összeborulni a csapattal. Azzal a csapattal, amelyik rendre nem kapja meg a szintén látványosan megígért támogatásokat.

Ez lenne a futópálya. Esküszöm még itt a legjobb állapotú, ugyanis itt kijárják az edzők és a cserejátékosok a füvet.

Ez a sportpálya a leköszönő polgármester 16 éve alatt elmúlt, mint Pásztó, csak itt minden egyben látszik és az igénytelenséget nem lehet elfedni EU pénzből telepített rózsákkal és EU pénzből épített főutcával. Pedig a városnak nagyobb szüksége lenne egy rendes sporttelepre, ami a közösségi életnek is színtere, mint egy újabb haszontalan szökőkútra, vagy arra, hogy a szilárd burkolatú temetőjárdát még szilárdabbra cseréljük.

Ez volt Dr. Dobrovoczky István idején a salakos pálya. Nem is nő rajta igazi gyep!

Amikor a hasznosi falunapon 2006-ban itt volt az énekes Kovács Kati, aki jó barátom és lelkes teniszjátékos, nem hitte el, hogy egy tízezres városban nincs teniszpálya. ( Azóta, már nem is tízezres Pásztó!) Sisák azt mondta, most már majd lesz. Mikor? Azóta eltelt 8 év, és nincs. De nincs már gyermekosztály, és nincs szülészet sem, sebészet sem, belgyógyászat sem, de aktív ágy sem a kórházban. Nincs már tejüzem, nincs nyomda, elment tőlünk a Mechanika és még hosszan sorolhatnám. 2006-ban az iparűzési adó bevétel 300 millió forint körül volt, tavaly 250 millió lett, bár még ennél is kevesebbet terveztek. Jelentős csökkenés, miközben a forint erősen inflálódott. A leköszönő polgármester Pásztót olyanná tette, mint a sportpályát. Elhanyagolta, leépítette, és ezt nem fedi el, hogy van tízezer tő rózsa és kétszáz pad a városban. Mert abból nem él meg senki, hogy a padokról nézi a rózsákat.

Amint én leszek a város polgármestere, még idén ősszel a közmunkásokkal és a város lakóival rendbe tesszük a sportpályát, legalább annyira, hogy újra lehessen itt sport, lehessen itt élet. Mert az elmúlt 16 évben az egészséges életmód iránti igény is felerősödött, csak a leköszönő polgármester ezt sem vette észre. Meg azt sem, hogy ez a pálya a város egyik legjobb fekvésű telke, a lelátóról a fenyők mögött gyönyörű a templomtorony és a várost körülölelő Mátra, tehát itt pusztán ücsörögni is jó,- ha van min - jobb, mint bent a kamionforgalomban, a padról nézni, hogy, hogyan takarják ki a teherautók a körforgalom rózsáit.

A leköszönő polgármester is ott volt tegnap a meccsen, feltűnősködni, kezdőrúgni, kampányolni. Abból, hogy tennivalója lenne, nem vett észre semmit. Én igen. Meg közben csináltam pár fotót, és a rúgott gólokat már a meccs alatt feltöltöttem a netre. Mert modern kórban élünk, és mert így lehet népszerűvé tenni újra Pásztón a focit és a fiúkat, akik a tegnapi küzdőszellem láttán megérdemlik ezt.

Testbeszéd. A leköszönő polgármester főszereplőnek hiszi magát a kezdőrugás előtt. Átvette az edző szerepét. Ő irányít. Érdemes nézni a játékosok és az edzők fejtartását.

De ebből a gondolatmenetből nem ért semmit  a leköszönő polgármester.

Na ezért kell véglegesen kiállítani a közéletből, és nem azért mert hiú majom, és bohóckodik. Most jut eszembe: ki itt a médiabohóc és ki akar itt celeb lenni? Ki fizet azért, hogy szerepeljen, minél több képen a helyi  újságban és az emberei által készített honlapon? Minden képen mindenhol?

Szerintem Ön, jó Sisák uram, csak Önnek még a celebség elérése sem sikerült, mint annyi más, például a sportpálya rendben tartása.

Hozzászólások:

Szabó Hilda
2014. augusztus 24.

Persze hogy lepusztult a focipálya. Anno Dávid Ibolya hűbéreseként nem volt come il faut érteni a focihoz. Most narancssárga színekben, mint tudjuk mások az elvárások.
Amúgy szólhatna az új főnökének, hogy ugyan dobja már meg Pásztót is egy stadionnal. A Gripenekről lemondunk, viszont lehet majd beszédet mondani, kapufát megáldani, szögletzészlót szentelni.

Válasz erre
jobboldali
2014. augusztus 24.

:(

Válasz erre
jobboldali
2014. augusztus 24.

Bocsánat de én jobboldali vagyok. Ennek ellenére legutóbb is magára szavaztam mert ekkora pojácát, gátlástalan, öntörvényű, erőszakos vadembert még nem láttam. A képen ahol utasításokat oszt jót röhögtem ez egy tari Mourinho!

Válasz erre
Válaszok:
Szabó Hilda:
xD!
A "tari Mourinho"-tól kiköptem a kakaómat!

Szólj hozzá!

Mehet