Jelenés a pásztói közmeghallgatáson

Ponline, 2011. március 22.

Mit mond a második parancsolat? Isten nevét hiába ne vedd!Nem tudta ezt Sisák Imre, Pásztó város polgármestere, az Úrra hivatkozott, mondván csak neki tartozik számadással. Ebben a pillanatban elment a fény. Mi ez? Jelenés a pásztói városházán? Nem hiszem, de azt azért tudjuk, hogy amíg a Jóisten elé jut az egyszeri polgármester ügye, addig vannak még mások is akiknek számot kell adni a törvények betartásáról.

 

Hozzászólások:

Szegi András
2011. március 21.

Nekem csak annyi lenne a hozzászólásom, hogy a kedves Sisák Imre polgármester úr nem csak Istennek tartozik számadással, hanem ezen funkciójában, a várost érintő kérdésekben ugyanolyan, ha nem nagyobb mértékben tartozik számadással a város lakóinak is.

Válasz erre
Dömsödi Gábor
2011. március 20.

Remek, küldöm a hangszórót!

Válasz erre
Válaszok:
Figyelő:
Dedikálva?
Dömsödi Gábor
2011. március 20.

NÉZZÜK ÚJRA!
Felhívnám a Kedves Olvasók figyelmét ismételten a "Jelenés a pásztói közmeghallgatáson" című kis írásomra és az ehhez kapcsolodó filmre. Most feltettünk még egy rövid fimrészletet, ami egy közmegbecsülésnek örvendő tábornok hasonlóan teátrális és felháborodott érvelését rögzíti azután, hogy őt is vád érte. Kérdés egy hangszóróért: ki ez a tábornok, és bizonyítani tudta-e az igazát?
A Sisák filmet egyébként eddig 806-an nézték meg.

Válasz erre
Válaszok:
Figyelő:
Mondego a név és nem a válasz, mert jött a pasa lánya és Edmond Dantes.
Dömsödi Gábor:
Igen, róla is kiderült, hogy semmi sem igaz abból amit mond. A teátrális kézmozdulatok, a fennhéjázó hangsúlyozás mind a hazugság elfedésére szolgálnak. Pár perc múlva a filmen megérkezik Ali Pasa lánya és Edmond Dantes. De ki ez az Edmond Dantes? Milyen jogon tesz fel ő kérdéseket egy tábornoknak, aki ráadásul Count de Morcerf?
Tőkés Tamás
2011. március 3.

A közmeghallgatáson írásban feltett kérdéseimre az alábbi választ kaptam Sisák Imre polgármestertől.file:///home/viim/Asztal/si.pdf

Válasz erre
Tőkés Tamás
2011. február 22.

A számla kiállitása kb.10 percig tartott,és Sándor Károly irta alá valamint a pénztáros és egy adminisztrátor.A 70 Ft ért megdolgoztak.Felmerült bennem is kérdés,hogy a polgármesteri hivatalban miért ilyen drága a fénymásolás - talán azzért mert hárman írták alá ?????

Válasz erre
Válaszok:
Dömsödi Gábor:
Nem hiszem, hogy egy oldal fénymásolás ennyibe kerülne, de semmi sem lehetetlen Pásztón.
Az, hogy hárman írják alá, az azért van mert ez a rend. Ha egy hárommilliós befizetésről van szó akkor is, ha egy 70 forintosról akkor is. Ezen lehet gondolkozni, hogy kell-e a jegyző helyettes aláírása egy egyszerű pénztárbizonylatra, de nem ez a lényegi kérdés. A lényeg az, hogy a jegyzőkönyv miért nincs fent a város honlapján? Számítógépen írják, ha felkerül a honlapra, akkor az egy 30 másodperces munka. Ha csak egy ember is kikéri, akkor az, mint látjuk három embernek legalább 20-30 perces elfoglaltság. Nem beszélve a választóról, akinek sokkal több idejét elveszi ez a dolog.
Ha a polgármester tényleg azon dolgozna, hogy olcsobb és jobb városban éljünk, akkor ez neki is eszébe jutna. De neki az ésszerűsítés nem jut eszébe, nagyobb dolgoknál sem.Ezért gazdálkodik rosszul Pásztó,mert minden egyes kis ügyintézésnél csikorog a gépezet, és ez sokba kerül. Mi az oka ez esetben a tehetetlenségnek? Az alkalmatlanság? Az is, de főként az akarat hiánya. Addig jó, amíg senki nem tud semmiről, akkor nem lehet megtalálni a hibákat. Pedig azok vannak szép számmal. Ezért próbálja megnehezíteni a polgármester és a jegyző az információhoz jutást. Hogy ne derüljön ki az alkalmatlanságuk. Van egy rossz hírem: kiderült!
Tőkés Tamás
2011. február 21.

A közmeghalgatáson irásban feltett kérdéseimre nem kaptam választ,ezért a Kormányzati Hivatal Megyei Kirendeltségéhez fordulok panasszal.A mai napon hivatalosan kikértem a közmeghalgatás jegyzőkönyvét /70 Ft/oldal /Tisztelettel : Tőkés Tamás.

Válasz erre
Válaszok:
Dömsödi Gábor:
Ennyibe kerül? Kicsit drágán másolnak a hivatalban. Nekem is kell egy példány, másoljunk!

Szólj hozzá!

Mehet