Csak a buta ember pazarol

Ponline, 2011. április 19.

Pásztó szépül. Ez jó. Most, hogy a padok kikerültek, és a növények meg bekerültek, látszik a fejlődés.

Pásztó a padok városa lett. Ez is lehet jó, bár érdekes lenne tudni, hogy mi a mozgató erő. Vagyis, hogy miért került ennyi pad a városba. Nagyon olcsó volt? Vagy ellenkezőleg: nagyon drága? Ennek is utána kell járni, meg annak is, hogy miért nem egyszínű a díszlámpa és a pad? Túl nagy igény az izélést számon kérni? Igen. A városháza előtti nemzeti színű padcsoportot látva, igen. De azt legalább pásztói vállalkozó készítette. Ő nem tehet arról, hogy valakinek nincs ízlése.

Természetesen megér majd, néhány kérdést az is, hogy a beruházásnál arányos-e az ár és a teljesítmény. Ugyanis ez a megújulás minden egyes pásztóinak 100 ezer- azaz egyszázezer forintjában van. Az egymilliárd forint az 10 ezerszer – lakosonként- 100 ezer forint. Nagyon sok pénz. Egy négyfős család eszerint majdnem félmilliót költött a város rehabilitációra. Azt majd a pásztóiak eldöntik, ez rendben van-e így?! Mert attól, hogy ez pályázati pénz, attól az még a miénk, nem beszélve az önrészről, ami meg konkrétan az.

Most azonban nem erről akarok beszélni, hanem arról amit ma láttam. A városi tűzoltók locsolták a növényeket a közel százmilliót érő gépjárműfecskendővel. Ez azért túlzás. Egyrészt ez a tűzoltók csicsáztatása. Ezek a fiúk nem segédmunkások, nem kertészek, nem Sisák Imre háztartási alkalmazottai, még akkor sem, ha nem mondhatnak nemet a megalázó polgármesteri kérésekre, például, hogy gyűjtsenek kopogtató cédulát és díszítsék fel a lánya lakodalmára a termet. Nem mondanak nemet, mert kiszolgáltatottak meg mert úriemberek. Szemben azzal, aki ilyet kér/elvár.

De ez a locsolás most sok. Mert nem egyszeri esetről van szó, velük végeztetik ezt a munkát. Mert már megint nem gondolkoztak előre. És ez a fő baj! Be lehetett volna egy locsoló adapter, vagy egy kisgépet építeni a pályázatba, belefért volna. Pár pad árából kijön egy használt berendezés. De ahhoz gondolkozni kéne, ráadásul előre. Most bár a tűzoltók dolgoznak, bár nincs vészhelyzet, csak nem gondoskodtak a megfelelő berendezésről és emberről. Ezért locsolnak egy százmilliós szerkezettel, koptatva és elhasználva azt, miközben nem is ez a megfelelő eszköz a feladat elvégzésére.(Az is lehet, hogy teljesen szabálytalan ez a megoldás!) Mi történt? Megint nem gondoltak arra, hogy a növényeket locsolni kell. (Nem gondolnak máskor sem arra, hogy a pályázaton elnyert intézményeket működtetni kell a pályázat lejárta után is.)Pedig erre elég lenne egy teherautó, víztartállyal, két közmunkással. Nem tűzoltókkal, méregdrága csúcstechnikával. Apámnak, aki földműves családból származott, volt egy mondása. Nem való parasztnak csokoládé! Szerintem az ilyen esetekre gondolhatott, amikor ezt mondta.

Hozzászólások:

kli
2011. augusztus 8.

Ebbe a témába még beférek és a témába is illő, mivel tűzoltó autóról van szó. Most már megértem, hogy napjainkban miért van annyi tűzoltós és mentős baleset ! Ma is követtem helyben egy tűzoltó autótót és a pilótája nem ismeri az irányjelzőt sem a forgalmi rendet. Hogy vezethet ill. hogy kapott jogsit ? Délelőtt 10 óra FELÉ történt.

Válasz erre
vagyok
2011. május 12.

Ó Dömsödi úr, azért locsolnak a tűzoltók, mert a tüzivíz, tűzoltóvíz sokkal olcsóbb!
Nem tudta?
Félretéve a viccet, ma kaptam meg a vízdíj számlát, amiben közölte a rendkívül jó szívű Vízmű hogy 7 Ft-al, igen hét forinttal olcsóbban adják a vizet a következő hónaptól (locsolás miatt) Ez egy átlagos 10 m3/hó fogyasztásnál 70 Ft-ot jelent havonta egy családnál. Hatalmas kedvezmény, mert kiszámolható, hogy ha 1000 Ft egy m3 víz a csatornadíjjal együtt, akkor a 70 Ft egyenlő 70 liter vízzel, ennyit kapunk ajándékba havonta, öntözhetünk bátrabban.
Nem kellett volna cigánykodni ezzel a 7 Ft-al, átverés az egész, mint ahogy annak idején Sisák lakossági fórumon megígérte, nyári hónapokban csak 80-90% csatornadíjat kell fizetni az öntözések miatt.
Tudod mikor?! Majd ha szereltetsz fel almérőt.
Befejezésül egy kis cikk a víz áráról:

3 dollár egy köbméter víz Magyarországon. Röhej, Afrikában fél
dollár, nálunk 3 dollár egy köbméter víz. Az alábbi statisztika talán
gondolkodásra késztethetne mindenkit! Víz! Néhány adat a NatGeo-ból:

USA legmagasabb vízdíj: San Diego 1,65 USD Ausztrália legmagasabb vízdíj:
Sydney 1,61 USD
Japán: Kumamoto 1,04 USD
Ázsia: Szingapúr 0,61 USD
Afrika: Windhoek 0,42 USD
Európa: Budapest 2,89 USD
Más európai városok:
Róma: 0,50 USD
Amszterdam: 0,93 USD
Írország: 0,00 USD
Spanyolország: 0,62 USD
Finnország: 1,22 USD
UK: 1,46 USD


Ami közelít hozzánk:
Belgium: 2,37 SD és találtam mégis egyet, ami magasabb Dánia: 3,43 USD

Azonnal elkergetni a betolakodott; vízkimérő; idegen cégeket! (Ahogy Pécsen
is tették!) És azonnal számonkérni azokat a hazaáruló magyar politikusokat,
akik eladták a vízvagyonunkat!

Épp ma vettem meg a NatGeo. legújabb számát. A 88. oldalon található benne
egy statisztika a világ városaiban 1 köbméter vízért fizetendő vízdíjról.

Szerinted hol a legmagasabb ez a díj? MAGYARORSZÁGON !!!

Döbbenetes. Mi a fene folyik itt?

Nem Magyarország alatt található az egyik legnagyobb édesvíz lelőhely?

Döbbenetes...

Válasz erre
kli
2011. május 3.

Nem jó ötlet. Akik dolgoznak azok helyett hétköznap elmégy és megcsinálod helyettük és hétvégén édesen alhatsz.A sajátomat nem hagyhatom gyomra, mert nem vagyok az idén lebarnultak családjában, tehát én a kertben termelek és nem segélyért állok.A szomszédom az akár este 8 után is fűnyírózik, pedig "irodista".Tudod kinek a pap ,kinek a pap szakácsnője.

Válasz erre
kli
2011. május 2.

Beelaa !. Lehet kapni füldugót.Próbálkozz meg avval.Aki hétköznap 8 vagy 12 órázik az mikor csinálja ? A kutyákkal meg meg kell beszélni.

Válasz erre
Válaszok:
Beelaa:
Őszintén, Pásztón mennyi olyan kertet tudsz mutatni, ahol ápolt a gyep? 8-10 a maximum. A többiek csak idióta módon hetente 3-4-5 alkalommal "döngetik" a fűnyírót.

Azzal, hogy kopaszra nyírod a füvet, sövényt, fát (lásd évekig a Fő utcát) nem gondozod, hanem tönkreteszed.

Egyébként csak azok jönnek a füldugóval, akik tesznek a szomszédjaikra és állandóan bőgetik az autójukat, hangos zenéléssel is "szórakoztatják" őket, és ezt még meg is fejelik a fűnyírással, kalapálással.

+ Javaslom neked is, hogy amikor munka után hazaérsz inkább olvass vagy (ha van) foglalkozz a családoddal. Hidd el, egészen megszeretnek majd a szomszédok.
Beelaa
2011. április 30.

Az új víznyelők csak a vizet nem nyelik el. Gratulálok!

"Látszik" a fejlődés.

Válasz erre
Beelaa
2011. április 29.

A "p" betű - ponline.hu - Pásztóra utal. Nem Győrre vagy Pécsre gondoltam.


Pásztót már körbelaktam (5 hely), de mindenhol ilyen problémákba ütköztem. Nem hiszem el, hogy csak engem zavar a folyamatos fűnyírás (mindenki 0 cm magasságú füvet akar, de miért? 20 éve még nem volt ilyen a helyzet), kutyaugatás, fűrészelés, fúrás, kalapálás stb. Van, aki a rádióját úgy bömbölteti, hogy 150 méteres körzetben meg lehet bolondulni. Tavasztól őszig alig lehet megmaradni, plusz ezt még tetézik az idióta avarégetők.

Sisákhoz hiába fordultam, Dömsödi Gáborban pedig azért reménykedem, mert rá csak többen figyelnek mint rám.

Polgárőrök a randalírozó fiatalokkal (üvöltenek, hánynak, vizelnek, szemetelnek nyílt utcán) sem bírnak összetalálkozni, biztos mindig elkerülik egymást.

Válasz erre
Válaszok:
kli:
Egyébként a Köcsives melyik hídjának melyik oldalán laksz,mert nem mindegy. Te nem látod a fától az erdőt. Mifelénk aki nem lusta és nem nézi a pénzt az termel.Sajnos kerül amibe kerül. Sokba van a vegyszer! De mondhatom neked ahhoz a fajtához tartozol aki megveszi magának azt ami kell és a kertbe max. díszfa.
Beelaa
2011. április 26.

Dömsödi Úr,

azt nem lehetne nálunk is bevezetni, hogy szombat déltől hétfő reggelig nem lehetne füvet nyírni, fúrni?

A kutyákkal is kezdeni kellene valamit. Sokan mondják, hogy félnek a a betörőktől, azért kell a kutya, de amikor az ember hazajön az éjszakai műszakból, akkor aludni szeretne, nem pedig a kutyák folyamatos ugatását hallani. A polgárőrök (kutyák helyett) állandóan kérik az 1%-ot, de hogy merre járőröznek azt elképzelni nem tudom, mert a mi környékünkre nem járnak. (Megfigyeltem.)

Válasz erre
Válaszok:
pásztói:
Biztosan lehetne, de hol a nálunk?
Dr. Debreczeni László:
Hát igen, a kérdés jogos: hol az a "nálunk"? Amúgy Pásztó polgármesterét Sisák Imrének hívják, miért nem neki teszi fel a kérdést, egy Ön által óhajtott rendelet megalkotása tárgyában. De mást sem értek. Aki éjszakai műszakból megy haza, azt reggel teszi, majd délelőtt alszik. Ergo Ön a kutyákat napközben akarja elhallgattatni nem éjszaka. Napközben tudomásom szerint a kutyák nagy százaléka egyébként nem ugat, vagy ha igen "alanyi jogon" teszi.
Tartok tőle, hogy Önnek konkrétan a szomszéd kutyájával és/vagy fűnyírójával akad problémája, akkor pedig vele kéne megbeszélnie.
Sándor István
2011. április 22.

S.Imre ismét megbukott!
Arra a kérdésre, hogy ki szabad-e vágni egy egészséges fát a város közepén? Minden kisdiák biztosan NEMMEL felel. Fel sem tudom fogni miért adta ki jogellenesen a parancsot Sisák Imre, hogy márpedig ezt a fát ki kell vágni?
Ez lenne a Sisák féle példamutatás?

Bővebben
http://www.pacif.hu/content/egy-kiv%C3%A1g%C3%A1st%C3%B3l-megmentett-fa-k%C3%B6sz%C3%B6netnyilv%C3%A1n%C3%ADt%C3%A1sa

Válasz erre
admin-
2011. április 22.

Programajánlat a pacif.hu-ról:
Április 23-án 10:00-tól a Nyikom HTK szervezésében megrendezésre kerülő szabadidős sportprogramokra és bográcspartira jelentkezni lehet a nyikom@pasztonet.hu címen.

S.Pisti

Válasz erre
Dr. Debreczeni László
2011. április 20.

Nem akartam elhinni, ezért megnéztem. A Városháza előtt tényleg nemzeti színekben pompázik a padcsoport. A köszöntőfák után megint egy ökölcsapás a jóízlésnek.
Gheorghe Funar szellemujjának vonásai most már nemcsak vezetési stílusban, de külsőségekben is megjelentek Pásztón. Ha valaki járt az említett úr uralkodása idején Kolozsváron, az tudja mire gondolok. Mellesleg a Városgazdálkodási Kft. telepén még óriási padkészletek állnak bevetésre készen. Amúgy értjük a filozófiát: a városvezetés áldásos közreműködésével létrejött munkanélküliek hada, unalmában mind leülhet egy-egy padra. Kérünk szépen még padokat a köszöntőfák köré és a parkoló közepén levő(volt) szökőkút köré. Szeretnénk e műremekeken fáradt szemünket pihentetni.
Mellesleg, ha Dömsödi úr számítása helyes, akkor kéjjel gondolok arra, hogy a királycsináló keresztesieknek is fejenként 100 ezer forintjába került mind e gyönyör, mely csak nekünk pásztói lakosoknak adatik.

Válasz erre
Válaszok:
kli:
Testületi ülésen is foglalkoztak vele és nem voltam rest elmentem megnézni. Ha nem hivja fel senki a figyelmet én észre nem veszem.Tehát nem hivalkodó./egy volt dekoros/ Nekem az jobban szemet szúr, hogy mindenről beszélnek, de munkahely teremtésről egyáltalán. IgaZ, HOGY EGYSZER SZÓBA KERÜLT ! A kórházi kávézóval kapcsolatos létszám bővítés kapcsán.
toldi
2011. április 20.

Alsótoldon az egyik kertben áll egy kiváló sárga locsolóautó. Tehet még venni sem kéne, csak bérelni egyet!

Válasz erre
Válaszok:
Tőkés Tamás:
Vajon melyik udvaron áll ez a locsolóautó ? Engem komolyan érdekel kérlek válaszolj !!!!
Figyelő:
A Tamás is toldi eredetileg, ha ő nem ismeri ezt az autót, akkor az talán nincs is...

Szólj hozzá!

Mehet