Áruló van közöttünk?

Ponline, 2011. február 28.

Ez a felvétel még a választások előtt ment le a VÁR TV-ben. Teljes terjedelmében is látható a you tube-on, de most csak koncentráljunk erre az egy perc tíz másodpercre. Ennyi időbe Sisák Imrénél két döbbenetes mondat is belefér. Kezdjük az elején, amikor azzal dicsekszik, hogy milyen drágán adták el az új OTP-hez szükséges területet. Arról csendesen elfelejtkezik, hogy azért sikerült ilyen árat elérni, mert az eredetit, amin Sisák Imre el kívánta kótyavetyélni a város vagyonát a Testület nem hagyta jóvá. Az új, tényleges értéket képviselő ár már így alakult ki. Lehetne ez csak pillanatnyi feledékenység, de ez nem az. Ez arcátlanság. Arcátlanság ugyanis ezt az eladási árat szóba hozni az előzmények ismeretében!

 

 

A másik hihetetlen állítás, hogy a Vízműnél nem emeli a vízárat az a harmincmilliós kiadás, amiért a régi OTP-t megvették. Mi is az indok? Az, hogy nem tervezett bevétel keletkezett, és ezért e kettő, a nem tervezett bevétel és a nem tervezett kiadás lenullázzák egymást.

Micsoda butaság ez? Ennyire hülyének néz minket Sisák Imre?

Olyan ez, mint amikor a háziasszony, miközben a családnak nincs pénze tejre, kenyérre kölnit vesz magának és azzal érvel, hogy ez nem került semmibe, mert ma jött meg a családi pótlék!

Először is milyen az, hogy nem tervezte a város ezt az áfa visszatérítést?

Fontos kérdés, de szerencsére ettől függetlenül megjött a pénz. Itt volt, amíg Sisák el nem költette irodára. Ebből akkor csökkenteni lehetett volna a víz árát, vagy szinten tartani. De elköltötték régi OTP-re. Ezzel tehát mégis emelték az árat! A polgármester vagy teljesen képzetlen vagy minket néz annak.

Ennek a szimpla hazugságnak van még két oldalhajtása. Az egyik az, hogy a helyiség felújítása irgalmatlan pénzbe kerülne, ha belevágna a Vízmű. Ennek töredékéből lehetne rendezni a viszonyokat a jelenlegi telephelyen. Ha a polgármester értene a dolgához és a város érdeke számítana. De itt más szempontok vannak. Valakinek az érdeke számít, de ez a Valaki, nem a város.

Nézzük sorban a dolgot. A polgármester először azért lobbizott, hogy ár alatt menjen át a telek annak a tulajdonába, aki oda új OTP-t épít. Aztán azért, hogy az OTP vegye birtokba az új épületet. Ennek feltétele volt, el kellett adni a régit. De nem akarta senki sem megvenni azt. Megvetette a Vízművel. Javult ettől a szolgáltatás? Nem! Drágább lett a vízdíj? Igen! Ki nyert az ügyleten egyedül? Vagy többen is nyertek?

Hogyan hívták azt a Pál utcai fiúkban, aki az ellenfélnek játszott, szemben a saját csapatával?

Igen árulónak! Leírhatjuk a nevét csupa kisbetűvel.

Hozzászólások:

Tőkés Tamás
2011. március 1.

Sisáknak szelektiv az emlékezete.A határidőket viszont betartja. A közmeghalgatáson irásban feltett kérdéseimre írásban ma választ kaptam.Igaz hogy semmitmondó mellébeszéllős válasz , de válaszolt.A Megyei Kormányzati Hivatalhoz kivántam fordulni amennyiben nem válaszol. Visza dátumozva ma 2011.03.01-én írásban válaszolt !

Válasz erre
Válaszok:
Dömsödi Gábor:
A felvételen a műsorvezető kérdésére is válaszolt a polgármester. Elmondott felesleges adatokat, a lényeget illetően pedig nem mondott igazat. Ilyen válasznál jobb lenne a hallgatás is. Egyébként mindent elmond az a testbeszéd, amit a kérdés alatt produkált!
lámpás:
Kedves Tamás!

Kaphatunk tájékoztatást, hogy a feltett kérdésekre milyen válaszokat adott a polgármester úr.

Szólj hozzá!

Mehet