A padok, a rózsák és a szökőkutak városa (nagyoperett)

Ponline, 2014. szeptember 2.

Épül egy újabb felesleges szökőkút Pásztón. Nekem meg az jutott az eszembe, hogy ennek az árából meg lehetett volna vásárolni a kistérség két eladó buszát együtt,

ezekkel lehetne szállítani reggel a keresztesi, hasznosi gyerekeket, és mindenki mást, aki most nem tud utazni, vagy csak drágán tud. Indítsunk egy szavazást, mi kéne jobban a városnak egy új csobogó, vagy a két kisbusz?


Javaslom még a leköszönő polgármesternek, hogy az érintett szülőket az épülő szökőkút előtt tájékoztassa!

Hozzászólások:

Szabó Hilda
2014. szeptember 2.

A javaslatát a szavazásról támogatom. Legyen társadalmi vita, hogy kell-e szökőkút. Volt szerencsém elolvasni a képviselőtestület 2014. március 27-i ülésének jegyzőkönyvét, ahol szerepelt a téma.
Javaslom mindenkinek.(16. napirendi pont)
Megjegyzem, az ön által - nyilván illusztrációként – feltett fénykép félrevezető.
A művészi koncepció ennél sokkal összetettebb. Idézek a leköszönő polgármester előterjesztéséből: „… a táncoló lányok szoknyája alól fátyolszerű víz tör elő …” Ennek megoldására keresnek jelenleg vízgépészeti megoldást. Lássuk be ez azért mindjárt más. Inkontinens nőnemű kőpalócokra azért mindig is volt egyfajta össztársadalmi igény, amely nem vethető össze holmi iskolabuszokkal kapcsolatos rétegérdekekkel. Kár, hogy a vélhetően szűkös anyagi lehetőségek nem teszik lehetővé, hogy az előtörő vízsugarat 28 naponta piros fénnyel megvilágítsák, pedig ez akár a termékenység egyfajta allegorikus megjelenítése lehetne. Én ennek ellenére mindenképp a szoborra szavaznék.
Végezetül még egy idézet a leköszönő polgármester előterjesztéséből: ”…Ifj. Szabó István szobrászművész – aki most 85 vagy 86 éves – kérése az volt…”
Nos, az említett művész 1927-ben született Dorogházán, tehát 87 éves. Ezt egy barátomtól tudom, akit Google-nak hívnak. Ha nem tudok valamit hozzá szoktam fordulni.

Válasz erre

Szólj hozzá!

Mehet