A Jóisten döntése már megszületett

Ponline, 2014. augusztus 17.

Nekem azt tanította a nagymamám, hogy Isten nevét a számra hiába ne vegyem. Hallhatott valamit erről a parancsról Pásztó leköszönő polgármestere is, mert sajtótájékoztatóját némi szabadkozással kezdi, de aztán belelendül.

Nos, a Jóisten úgy látszik, rossz néven vette. A választásokat október 5 helyett október 12-re tűzte ki. A leköszönő polgármester tehát a legfontosabb héten és napon kampányfőnök nélkül marad. A vallásos emberek ebből értenek és a nem vallásosak is. Ugyanis nem csak Isten nevét nem szabad feleslegesen a szánkra venni, hanem olyan dolgokat sem, amiket nem ismerünk. Például a választás időpontját. A Jóisten döntése tehát megszületett!

 

Nem ez az első eset, hogy a leköszönő polgármester egy egyszerű köztörvényes ügyből vallási kérédést csinál. Ezt a videót, jelenés a pásztói közmeghallgatáson címmel ismerhetjük:

Valójában az történt, hogy valaki - talán Edu - nekidőlt a kapcsolónak. Tudom, most is a Köztársasági Elnök döntött a 12-i dátum mellett. Akkor viszont miről beszél itt ez a szegény ember? Atyám! Bocsásd meg neki. nem tudja mit cselekszik!

Hozzászólások:

tanár
2014. augusztus 19.

"Ne vedd az Örökkévalónak, a te Istenednek Nevét álságra, mert nem hagyja büntetlenül az Örökkévaló azt, aki álságra veszi az õ Nevét."
Nekem ez az ősi értelmezés tetszik a legjobban, és ez illik legjobban erre a pásztói farizeusra is.

Válasz erre
Szabó Hilda
2014. augusztus 18.

Szabadkozott? Tehát ismeri a második parancsolatot. És a hetediket?

Válasz erre

Szólj hozzá!

Mehet