21-es tanulságok

Ponline, 2011. szeptember 6.

Döbbenetes  ez a baleset. Először nem értettem, mi gondot okoz egy vad egy ekkora busznak, aztán megláttam a képet, hogy a hatalmas állat a sofőr ölébe esett. Ilyen esetre nem lehet felkészülni, ilyenkor mindenki elveszti uralmát a jármű felett, pláne ha elájul. Ráadásul a sofőr még lassan is ment, és egy Mercedes buszt vezetett, ami vélhetően a jobban megépítettek közé tartozik. Nem vagyok helyszínelő, de nem hiszem, hogy a sofőr hibázott. Jelenleg életveszélyes állapotban van, drukkoljunk neki a felépüléshez.

 Magam korábban hetente hatszor tettem meg a Bokor-Budapest utat, és állandó  halálfélelmem volt a 21-esen. Havonta , legalább egyszer a leállósávban landoltam, vagy ezen, vagy azon az oldalon. Aztán rájöttem: nincs más megoldás, lassan, nagyon lassan kell menni, akkor talán tud menekülni az ember, ha baj van. Más megoldás nincs csak a négy sáv. Ezt eredetileg Gyurcsány Ferenc 2006-ban 2012-re ígérte Salgótarjánig. Ebből nem lett semmi. Ahol most tartunk, ott marad ez a projekt abba. Ezzel sajnos számolnunk kell. (Érdekes módon a csapnivaló minőségben megépült úttal kapcsolatos pereket sorban veszti el a megrendelő cég, nem tudják érvényesíteni a garanciát. Milyen szerződéseket kötöttek anno, kinek a bűne ez?)

De lenne tennivaló, az új négysávos szakaszon is, pl. a szemétteleptől kihajtó utat fák takarják, hiába a 60-as tábla nem be (és ki) látható a szakasz. Kihajtani, pláne teherautóval: életveszély.

Van feleslegesen 60-as szakasz is. De ami ennél fontosabb a pásztói kihajtót a Kocsis tüzépnél nem védi sebességkorlátozás. Az első pásztói kihajtónál. nagyon helyesen- van egy 70-es tábla, feltűnő alapon. Pedig itt nincs is gyalogos, csak ki és behajtó forgalom. A másik behajtónál pedig buszmegálló van, jelentős gyalogos forgalommal. Gyerekek is járnak itt, mégsincs átkelő szakasz, nincs tábla. Egy hatvanas és sárga villogó kéne ide. Meg a korlátozás után rendszeres sebességellenőrzés, a pásztói lakosok és gyermekek védelmében. ( Fontosabb lenne, mint a mérés Pásztó belterületén a lombos fa alatt!) Nincsenek illúzióim, nem történik majd semmi. Hiába vezettem le korábban, hogy veszélyben vannak a gyerekek az iskola előtt, ott sem egyirányúsították az utcát, pedig a testületi ülésen mindenki egyetértett a felvetéssel. Ennyire nem fontos a pásztói ember a polgármesternek!

 

Hozzászólások:

Tőkés Tamás
2011. szeptember 30.

Lehet,hogy újra 18 évhez kellene kötni a jogositvány megszerzésének lehetőségét. Én 1974 -ben szereztem jogositványt és akkor is 18 év volt a korhatár !!!!

Válasz erre
pásztói
2011. szeptember 26.

Természetesen egy Fiáttal sodrodott le az útról, amit friss jogosítvánnyal vezetett.

Válasz erre
Válaszok:
admin-:
Természetesen úgy értettük. Elnézést a rossz fogalmazásért.
admin-
2011. szeptember 26.

Súlyos közlekedési balesetet szenvedett tegnap egy pásztói gimnazista. Gáspár Evelyn friss jogosítványával sodródott le az útról, jelenleg a salgótarjáni kórház intenzív osztályán ápolják.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Palics Dezső megerősítette a Blikknek, hogy egy fiatal lányt a salgótarjáni kórházba szállítottak súlyos sérülésekkel, mint ahogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Dankóné Nagy Éva is tudott az esetről.

- Egy 17 éves lány nem sokkal déli 12 óra előtt szenvedett autóbalesetet. A kocsiban egyedül tartózkodó sofőr egy kanyarban, elveszítve uralmát a járműve fölött, áttért a menetiránnyal szembeni oldalra, majd az útpadkának vágódva visszasodródott az úttestre, ahonnan az árokba fordult a kocsival - mondta a szóvivő.

Válasz erre

Szólj hozzá!

Mehet